Stílus

Tippek, hogy nyáron is ragyogó maradhasson az arcbőrünk

Az oké, hogy a téli hideg megviseli az arcbőrünket, de mi a helyzet a nyári napsütéssel, páratartalommal és izzadással? Ezek sokkal rosszabbat tehetnek a bőrünkkel, mint a hideg, hiszen hosszú távon roncsolják azt. Adunk néhány hasznos tippet a nyári arcbőrápoláshoz.

Ne felejtsük el az ajkainkat se

Rögtön ezzel kezdünk, mert a legtöbben, ha arcápolásról beszélünk, az ajkakat azonnal ki is hagyják – pedig nem szabadna! Itt is ugyanolyan vékony és érzékeny a bőr, mint az arcunk bármely másik pontján, így a szánkra is érdemes UV-szűrős ajakápolót vásárolni. Arra azért figyeljünk, hogy ne kenjük nagyon sokat a szánkat, mert az sem tesz jót neki, és már ettől is kiszáradhat. Napi két-háromszor bőven elegendő.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Szerezzünk be arcpermetet

Ha úgy érezzük, hogy felforr az arcunk, hordjunk magunknál mindig hűsítő, akár tisztító vagy UV-szűrős arcpermetet. Ez a kánikulában életmentő tud lenni, arról nem is beszélve, hogy nagyon jólesik. Használjunk olyat, amit a hűtőben tartunk egészen addig, amíg el nem indulunk, így még hideg is lesz a felforrósodott arcunknak.

A fejbőrünket is védjük

A fejbőrünk általában ugyanazt a bánásmódot kapja, mint az ajkaink – nem figyelünk rá, és könnyen leég, ami nagyon fájdalmas tud lenni, és a hajunknak sem tesz jót. Ne csak a napszúrás miatt viseljünk fejfedőt, a fejbőrünk védelmének érdekében is fontos, hogy a tűző napon mindig legyen valami a kobakunkon.

Hordjunk széles karimájú kalapot

Rendben van, hogy a strandon bekenjük az arcunkat UV-szűrős fényvédővel, de ezt kevesen tesszük meg mindennap, amikor ide-oda mászkálunk a városban – pedig kellene, hiszen ilyenkor is éri sugárzás a bőrünket. Ha nem akarunk a kenegetéssel vesződni, ha napra megyünk, hordjunk széles karimájú kalapot, ami árnyékban tartja az arcunkat, és megvédi a káros sugaraktól.