Stílus

Ez a 3 titok lehet a francia nők karcsúságának kulcsa

A francia nőket csodálva és irigykedve nézzük, hiszen az erős sztereotípiának köszönhetően törékenynek, vékonynak, sikeresnek és minden esetben divatosnak tartjuk őket. De vajon mi lehet a titkuk? Annyi biztos, hogy filigrán testalkatukat nem önsanyargatással tartják meg, gondolkodásmódjuk viszont annál inkább hozzájárul kifinomult stílusukhoz.

Mindenből egy keveset

A francia nők semmiből nem fogyasztanak nagy adagokat, inkább sokszor esznek, de keveset. A hangulatos kávézók péksüteményei sem véletlenül aprók, hiszen azonfelül, hogy roppant mutatósnak néznek ki, segítenek a mértéktartásban is. Étkezéseiknél nagyon fontosnak tartják az étel kiélvezését, így azt mindig lassan fogyasztják el. Ha lassabban eszünk, előbb érezzük eltelve magunkat, így kevesebb adaggal is jóllakhatunk. Szuper trükk, nem igaz?

Fotó: iStock.com/Natalia Van Doninck

Fotó: iStock.com/Natalia Van Doninck

Száraz bor a vacsorához és sok kávé

A híres borok össze vannak fonódva Franciaországgal, így természetesen a francia nők is szeretnek 1-1 pohár száraz bort meginni vacsorájukhoz. Az élvezet mellett – ami természetesen ebben az esetben is elengedhetetlen számukra – egy kevés bor bizonyítottan serkenti az emésztést. Üdítőt nem igazán fogyasztanak, főleg nem szénsavasat és cukrosat. Ehelyett inkább vizet isznak és kávéznak – ez utóbbinak közismert az anyagcsere-gyorsító hatása. Persze azért fontos mértéket tartani, hiszen mértéken felül az alkohol- és a koffeinfogyasztás sem egészséges!

A boldog táplálkozás titka

Alapvető gondolkodásmódjuk szerint a francia nők nem akarnak semmit megvonni a szervezetüktől, és nem sanyargatják magukat szigorú diétákkal. Ehelyett inkább arra koncentrálnak, hogy hogyan is élvezzék az életet, miként legyenek boldogok, ehhez pedig elengedhetetlenek a finom ételek és italok, természetesen mindent mértékkel, kis adagokban!