Stílus

Ínycsiklandó uzsonnák gyerekeknek – Mókásan motiváló ételművészet

Lassacskán beköszönt a nyári szünet, s mindenki igyekszik a szabadságát úgy időzíteni, hogy minél több időt tölthessen gyermekeivel, unokáival. Mindannyian szeretnénk, hogy ezek a napok felhőtlenek és emlékezetesek legyenek. Ilyenkor sok közös tevékenységre adódik lehetőség, gondtalan játékra, közös főzőcskézésre, de ezt az időt kihasználhatjuk kreatív tevékenységekre is. Ám alkotómunka nem csupán rajzasztalnál történhet, hanem a konyhában is. Bízzuk magunkat a gyerekek szárnyaló fantáziájára, sokkal érdekesebb figurákat tudnak alkotni, mint mi, felnőttek! Ráadásul a saját maguk alkotta uzsonnát sokkal szívesebben is fogyasztják majd el.

Virágok

Aprósütemények köré illesszünk egész, félbevágott vagy ízeikre bontott gyümölcsöket, s máris szebbnél szebb virágokat varázsolhatunk a tányérokra!

 

Katicabogárka

A paradicsomot szinte minden gyermek szereti, de még nagyobb kedvvel fogyasztja, ha egy kedves mesefigura mosolyog a tányérján.

 

Fantázialények a tányéron

Néhány szőlőszemből vagy zöldségkarikából egy kis képzelőerővel különleges állatkákat készíthetünk.

 

Különleges elrendezés

Azzal is motiválhatjuk csemetéinket, hogy a tányéron a megszokottól eltérően rendezzük el az uzsonnát, vagy pedig jóval többféle eledelt kínálunk nekik, mint általában.

 

Borongós időben

Lapkasajttal és néhány szem áfonyával egy szelet kalácsból is felhőtlen hangulatot teremthetünk.

 

Vicces és bárgyú

Óhatatlanul mosolyra húzódik a szája annak, akinek a tányérjából egy ilyen bárgyú és mókás állatka néz vissza.

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.