Stílus

Koppintással vádolják Meghan Markle esküvői ruháját

Egy angol divattervező, akinek a ruháit Katalin hercegné is gyakran hordja, koppintással vádolja Meghan Markle-t, pontosabban a ruhatervezőjét: Claire Waight Keller készítette a Givenchynak azt a ruhát, amelyről a dizájner azt mondja, a saját terveiről koppintotta.

Meghan Markle esküvőiruha-választása mindenkit megdöbbentett: ahelyett, hogy egy csipkés ruhakölteményben érkezett volna a menyegzőre, mint ahogyan Kate Middleton tette annak idején, egy visszafogott, kicsit talán rosszul is szabott változatot választott. Ezt a ruhát Claire Waight Keller tervezte a Givenchy divatháznak. Most azonban kritika érte a tervezőt: egy brit dizájner azt állítja, hogy Keller az ő ruhatervéről koppintotta a királyi esküvő ruháját.

Emilia Wickstead egy népszerű angol divattervező, annyira, hogy a ruháit még Katalin hercegné is előszeretettel hordja. A napokban jött elő azzal, hogy kellemetlenül ismerős számára Meghan Markle esküvői ruhája, és be is mutatta a saját tervét, amely – érdekes módon – pont néhány nappal ezelőtt, a királyi esküvő után került ki az Instagramra. A két ruha tényleg nagyon hasonló, sőt mondhatni, pont ugyanolyan – már csak az a kérdés, hogy valóban koppintás történt-e, Wickstead csak népszerűséget akar szerezni, vagy egyszerű véletlenről van szó.

 Érdekes egyébként, hogy az esküvő során a divat-szakkommentátorok is azonnal arra gondoltak, hogy Meghan ruhája egy Emilia Wickstead darab, és megdöbbentek, amikor kiderült, hogy valójában Givenchy. Wickstead azt is megjegyezte egyébként, amit már rengetegen korábban: Meghan ruhája nem volt megfelelően ráigazítva. „Ha egy ilyen egyszerű ruhát választunk, muszáj, hogy pontosan ránk legyen szabva. Az ő ruhája eléggé lógott rajta” – mondta a Daily Mailnek. Meghan hajviseletét is kritizálta, szerinte egy királyi esküvőn nem illik kócos kontyban megjelenni.