Stílus

4 apró, de annál hatásosabb szépségtrükk

Lehet, hogy már évek óta ugyanaz a szépségrutinunk, és nehezen térünk el a megszokottól, mégis érdemes egy próbát tennünk az alábbi trükkökkel – az eredmény nagyon látványos lehet!

Szárítsuk a hajunkat a másik irányba

Ha elegünk van abból, hogy a hajunk állandóan a fejünkhöz lapul, próbáljuk ki, hogy a másik irányba szárítjuk – ha például jobb oldalra van az elválasztásunk, dobjuk át a hajunkat bal oldalra, és így szárítsuk meg. Amikor már teljesen száraz, fésüljük vissza jobbra, és élvezzük a plusz volument, amit ez a kis szépségtrükk adott.

Fésüljük visszafelé a szemöldökünket

Sokan csak legyintenek a szemöldökök formázására, pedig az egész arcunk karakterére hatással van. Fontos, hogy megtaláljuk az arcformánkhoz illő fazont, illetve a bőrtónusunkhoz illő színt. Ha ez megvan, érdemes kipróbálnunk a következő trükköt: mielőtt felvinnénk a szemöldökpúdert vagy kihúznánk ceruzával, fésüljük visszafelé a szemöldökünket, és így húzzuk ki. Ezzel a módszerrel megláthatjuk, hol ritkásabb, és ott erősebben vihetjük fel a púdert. Végül fésüljük vissza a természetes irányába.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedias

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedias

Tegyük tartóssá a rúzst jéggel

Ha azt szeretnénk, hogy a rúzsunk hosszú órákon át a helyén maradjon, próbáljuk ki a következőt: miután felvittük, egy jégkockával finoman dörzsöljük át ajkainkat, ami kvázi fixálja a rúzst. Nem vagyunk biztosak benne, hogyan is működik ez a trükk, de már generációk óta alkalmazzák, és tényleg hatásos.

Fehér szemceruzával a nagyobb szemekért

Amennyiben szűk vágású a szemünk, és szeretnénk nagyobbnak láttatni, érdemes beszereznünk egy fehér szemceruzát. Húzzuk ki vele ez alsó és felső vízvonalat is (az alsó szempillasor feletti, illetve a felső alatti lágy részt), hiszen ezzel elérhetjük, hogy optikailag nagyobbnak tűnjenek a szemeink.