Stílus

Mindennapi apróságok, amelyek csodát művelhetnek az arcbőrünkkel

A megfelelő arcápolási rutint nagyon nehéz kialakítani, pláne akkor, ha nem akarjuk túlbonyolítani a dolgot, és nincs kedvünk minden reggel és este órákat eltölteni a fürdőszobában. Az alábbi tippekkel nem adunk hozzá plusz tíz perceket a napi rutinhoz, mégis sokat segíthetünk a bőrünk állapotán.

Válasszuk ki a megfelelő hidratálókrémet

Ez minden arcápolás alapja: az arcbőrünkhöz megfelelő hidratálókrém a smink és az ápolás alapköve, enélkül felesleges bármit is rákenni az arcunkra. Ha nem találjuk meg azt a fajtát, ami pont a mi bőrünkre megfelelő, akkor utána hiába próbálunk ki szuper arcápoló termékeket, azok nem fognak úgy hatni, mint kellene nekik. Az első és legfontosabb lépés tehát az, hogy kikísérletezzük, milyen hidratáló illik a bőrünkhöz.

Együk szépre magunkat

Rengeteg olyan étel van, ami a bőrünket is széppé teszi: ilyen például az édesburgonya vagy a sárgarépa is. Nézzünk utána, hogy milyen élelmiszerek tesznek jót a bőrünknek, és fogyasszuk őket rendszeresen. Emellett a hidratálás is nagyon fontos, ezért igyunk meg minden nap legalább két liter tiszta, ízesítetlen, szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet. A szépség tényleg belülről fakad, és ez igaz arra is, hogy nem mindegy, milyen tápanyagot viszünk be a szervezetünkbe.

Fotó: iStock.com/Anchiy

Fotó: iStock.com/Anchiy

Ne dörzsöljük az arcunkat

Figyeljünk arra, hogy arctisztításnál soha ne dörzsöljük az arcot, sokkal inkább ütögessük törölközővel addig, amíg meg nem szárad. Az arcbőrünk ugyanis nagyon érzékeny, és az agresszív dörzsöléssel csak rontunk a helyzetén.

Figyeljünk a napvédelemre

Csakis olyan termékeket válasszunk, amelyekben napfényvédő is van. A napfényvédelem nagyon fontos a bőrünk számára, hiszen egész évben kitesszük a napsugárzás káros hatásainak. Az SPF hiánya korai ráncosodáshoz és foltos bőrhöz vezethet, így ezen tényleg nem érdemes spórolni. Használhatunk külön napfényvédőt is, de sokkal egyszerűbb, ha már a kozmetikai termékeinkbe is be van építve.