Stílus

Ezek a jelei, ha eljött az ideje a hajvágásnak

Hajlamosak lehetünk elfelejteni fodrászhoz menni – mert annyi a munka, szalad a lakás, s bár tudjuk, hogy több mint egy (két) hónapja nem kértünk időpontot, valahogy mégis csak húzzuk, halogatjuk, miközben azt nézegetjük a tükörben, hogy talán még nincs is itt az ideje, hogy elmenjünk a fodrászunkoz. Pedig a hajunkon látszik; a szakemberek szerint vannak olyan jelek, amelyek egyértelműen arra utalhatnak, hogy bizony itt az ideje a hajvágásnak. Mutatjuk, mik ezek!

Rendszeresen felkötjük copfba, kontyba

Ebben az esetben ugyanis sajnos hamarabb elkezdhetnek törni a hajszálak, illetve az is könnyebben előfordulhat, hogy elkezdenek szálkásodni. Egy frissítő vágással új erőre kaphatnak a hajszálak. És persze az lenne a jó, ha kevesebb alkalommal kötnénk össze.

fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Csak a teteje fényes

Hiába használunk mindenféle balzsamokat és pakolásokat, a fejünk tetején fényes csak a hajunk? Gyakran előfordul, hogy a hajszálak vége inkább matt, fénytelen – ez is egyértelmű jele, hogy eljött az ideje egy hajvágásnak. Ha másképp nem is, vágassunk csak a végéből, igazíttassuk meg a fodrászunkkal.

Nehezen fésülhető

A vágás szükségességének következő jele, amikor nehezen fésülhetővé válik a haj. Vagy hiába fésüljük át alaposan, néhány perc múlva máris olyan, mintha nem is fésülködtünk volna. A gubancokat nehéz kifésülni, ha sikerül, hamarosan újra összegubancolódik. Inkább kérjünk időpontot a fodrászunktól, és tegyük rendbe a frizuránkat, mint hogy minden fésülködés közben tépjük, gyötörjük a hajszálainkat.

Nem tart a frizuránk

Lehet a hajunk göndör, hullámos vagy egyenes, bármit csinálunk vele, egyszerűen nem tart a frizuránk. Összeesik, lelapul, nem tartja magát. Úgy nézhetünk ki, mintha nem is csináltunk volna semmit a hajunkkal, talán még a fésülködésnek sem látszik a nyoma.