Stílus

Így védekezzünk a zsíros bőr ellen reggeltől estig

Az olajos bőr a legtrükkösebb mind közül: a száraz bőrt elég hidratálni, a normál bőrt normál bőrre való termékekkel kényeztetni, az olajos bőrnél viszont figyelnünk kell, hogy ne szárítsuk ki túlságosan, de ne is rontsunk a helyzetén. Mit tehetünk azért napközben, hogy helyretegyük a fénylő arcbőrünket?

Kevesebb stresszt!

Az olajos bőr nagyon megsínyli a stresszt – úgy felborítja a hormonháztartásunkat, hogy az a bőrünkön is kijön, méghozzá pluszolajmennyiség és pattanások formájában. Találjunk időt mindennap arra, hogy egy kicsit lazítsunk, sőt, ha tehetjük, meditáljunk is! A belső nyugalmunk legalább annyira fontos a bőrünk egészsége érdekében, mint az, hogy mit kenünk rá kívülről.

Együnk egészségesen

Nem bonyolult a képlet: sok zöldség és gyümölcs, növényi eredetű étel, napi legalább 2 liter víz, és a finomított cukorfogyasztás kerülése – így tehetünk a legtöbbet a bőrünk egészsége érdekében is. Ahogy az előbb is említettük, az egészség belülről fakad, és nagy az esély arra, hogy nem lesz soha szép bőrünk, hacsak nem kezdjük el a belső változásokat. A növényi eredetű ételek antioxidáns-tartalma és faggyúszabályozó képessége csodát művelhet az arcunkkal!

Fotó: iStock.com/ThomFoto

Fotó: iStock.com/ThomFoto

Használjunk minél kevesebb terméket

Nem vicc – hiába próbálja azt sulykolni belénk a szépségipar, hogy minden problémánkra külön krémet kell használnunk, valójában csak rontunk a helyzeten, ha telekenjük az arcunkat mindenféle kemikáliával. A legjobb megoldás az, ha egy egyszerű, minél kevesebb kémiai összetevőt tartalmazó arctisztítót és egy vízalapú hidratálókrémet használunk. Ne felejtsük el, hogy az olajos bőrnek is kell a hidratálás, különben még több zsír termelésével kezdi majd kompenzálni a kiszáradást.

Az esti tisztítás

Nagyon fontos, hogy esténként lemossuk magunkról az út porát, és egy mélytisztító kendővel áttöröljük az arcbőrünket. A zsíros bőr könnyen irritálódik, ezért a napközben összeszedett bacilusok könnyen megtelepednek az egyébként bőrtípusra jellemző tág pórusokban, és pattanásokat okozhatnak. Itt is elég azonban egyetlen terméket, majd egy hidratálókrémet használni, ne vigyük túlzásba!