Stílus

4 stílustanács 60 év felettieknek, akik fel merik vállalni a korukat

„Nézz ki jobban, ne fiatalabbnak” – így szólhatna az első tanács azoknak, akik vállják a korukat. 60 éves kor fölött azonban van ezen kívül még néhány tipp, amelyet érdemes megfogadni. Már ha egyetértünk.

1. Se nem sárga, se nem fehér

Ha a fogsorunkról van szó, nehéz a megfelelő árnyalatot eltalálni bizonyos életkor fölött. A fogak az évek előrehaladtával sárgulni kezdenek, és ehhez számtalan hétköznapi szokás is hozzájárul, amelyekre nem is gondolnánk. A túlfehérített fogsornak vagy műfogsornak azonban természetellenes hatása van, ebből kifolyólag öregebbnek mutatja viselőjét.

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

2. Ne akarjuk bepótolni, amit nem tettünk meg az elmúlt 40 évben

Ha kimaradtunk a Madonna-rózsaszínből, a neonszínekből, a grunge stílusból, a Marten’s bakancsból, a Spice Girls-féle holdjáróból, a Britney Spears-féle csípőnadrágból, a Lady Gaga vagy Beyoncé ihlette ruhákból, akkor ne most akarjuk bepótolni az elmúlt 40 évet. Keressünk hatvanas ikonokat, akiktől inspirálódhatunk.

3. Varrassunk magunknak

Nem biztos, hogy az üzletek kínálata már nekünk szól. Tele van minden tinicuccokkal, amelyek nem illenek se a korunkhoz, se a stílusunkhoz. Ahelyett, hogy elkeserednénk, vállaljuk, hogy nem kötnek le bennünket ezek a ruhák. Tervezzünk saját magunknak, és tanuljunk meg varrni. Ha pedig erre nincs időnk, keressünk egy jó női szabót vagy varrónőt, és készíttessük el vele álmaink ruháit, amelyek a korunkhoz, a stílusunkhoz és az alakunkhoz is passzolnak.

4. Találjuk meg a tökéletes táskát

Mindegy, hogy a turkálóban vásárolunk, vagy máshol keresünk minőségi alapdarabokat, hatvan felett legyen a táskánk az ékszerünk. Egy olyan kiegészítő, amelyben nem cipeljük magunkkal a fél életünket, hanem néhány szükséges holmi velünk van.