Stílus

Így turbózzuk fel a kócos kontyot, ha unjuk a frizuránkat

A kócos konty tipikusan az a viselet, amit egyszerűnek tűnik elkészíteni, de valójában akár rengeteg időt is el tudunk vele tölteni, hogy tökéletesre sikeredjen. Ezekkel a videókkal kicsit feldobhatjuk a megszokott alapváltozatot, és kreativitást vihetünk a frizuránkba anélkül, hogy túl sokat kellene vele szenvednünk. Nézzük végig a felvételeket, és dobjuk fel a frizuránkat fonatokkal, pántokkal és fejkendőkkel.

Vigyünk bele egy kis fonatot is!

A fonatok gyakorlatilag minden frizurát feldobnak, a kócos kontyból pedig akár alkalmi viseletet is varázsolhatnak. Nem kell mást tennünk, mint a tarkónktól a konty helyéig francia fonásban végigfonni a hajunkat, majd rögzíteni, hogy biztosan a helyén maradjon. Tavaszra tökéletes lesz, de a téli hajpántok és sapkák azért még rendesen tönkreteszik.

Félig fenn, félig lenn

Nem feltétlenül kell teljesen felkontyoznunk a hajunkat, ha szeretnénk egy praktikus, mégis mutatós frizurát magunknak. Ez a félkonty már egy ideje hódít a fiatal generációk körében, de a lányok gyakran nem találják el az arányokat, és elfelejtik, hogy ennek alapvetően egy kócos kontynak kellene lennie, különben nagyon furcsán fest. Egy kis tupír bármin segít, és mi is rögtön nyugodtan hordhatjuk ezt a félig fenn, félig lenn változatot!

Használjunk mellé hajpántot is!

Ha úgy érezzük, hogy a sima kócos konty már túl snassz, egész nyugodtan feldobhatjuk egy színes fejpánttal is. Arra figyeljünk azért, hogy a konty elkészülte után rakjuk csak bele a díszt a hajunkba, különben féloldalas és túlságosan össze-vissza frizurát kaphatunk.

Elő a fejkendőkkel!

A fejkendők idén tavasszal szerencsére megint virágkorukat élik majd – egy kócos kontyba pedig nagyon könnyű beépíteni őket. Szerezhetünk egy kis retró érzetet az egésztől, és úgy érezhetjük, mintha az ötvenes-hatvanas évekbe kerültünk volna – persze egy kicsi modern csavarral.