Stílus

Miben ment férjhez Audrey Hepburn – másodszorra?

Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor – nemcsak az bennük a közös, hogy igazi stílusikonok, akik mindannyian férjhez mentek, hanem az is, hogy ezt nem csak egyszer tették meg. Ebből pedig egyenesen következik, hogy nem csak egyszer öltötték magukra álmaik ruháját. Ez alkalommal a bájos Audrey Hepburn menyasszonyi ruháit vesszük górcső alá.

Márpedig azért, mert a klasszikus darabok sosem mennek ki a divatból. Bármikor is megyünk férjhez, érdemes a klasszikusnak vagy ikonikusnak számító ruhák fotóit is átpörgetni, ezekből inspirálódni.

Audrey Hepburnről általában az jut eszünkbe, hogy ő maga volt a nagybetűs stílus. Igazi ikon, a még ma is élő, lassan 91 esztendős Hubert de Givenchy múzsája. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy kétszer is kimondta a boldogító igent – két nagyon különleges ruhában.

És egyik sem az, amelyikre a Funny Face című filmből emlékszünk.

https://www.instagram.com/p/BWYXgS0l39n/

https://www.instagram.com/p/BTb9bE9F7LO/

https://www.instagram.com/p/BJUMLcTAJ2k/

A két valódi menyasszonyi ruha

A törékeny szépség egyik alkalommal sem viselt földig erő ruhát. Talán ez (is) a titka annak, hogy aki egyszer látott róla fotót, nem fogja elfelejteni. 1954-ben Mel Ferrer vette feleségül. Az esküvőre egy állógalléros, puffos ujjú, tányérszoknyás darabot választott, amelyet Pierre Balmain tervezett neki. Rövid frizuráját nem akarta hónapokig növeszteni egy egyszeri konty miatt, helyette virágkoszorút viselt a fején. A hófehér operakesztyű különleges eleganciát adott a megjelenésének.

https://www.instagram.com/p/Be01KXOBjUB/

https://www.instagram.com/p/Be01GMBhgYE/

https://www.instagram.com/p/Be005vUhFR5/

https://www.instagram.com/p/BQfesAwBl5n/

1969-ben Andrea Dottihoz ment feleségül. Erre az alkalomra a púderrózsaszín ruhácskát a már emlegetett jó barátja, Hubert de Givenchy tervezte neki. A fátyol helyett itt kendőt viselt, és felháborítóan jól állt neki a fehér harisnya.

https://www.instagram.com/p/BeGuiOJgp6b/

https://www.instagram.com/p/BAVSEVPDZ4c/

https://www.instagram.com/p/BXNbI7QAan0/