Stílus

Albert Einstein titkárnője lett az arca egy amerikai divatmárkának

A divatcégek, bár már egyre inkább sokszínű modelleket állítanak kifutóra és kamera elé, azért elég jellemzően fiatal, éppen népszerű modelleket nyernek meg maguknak a kampányaikhoz. Nem így tett a brooklyni Kahle, amely egyébként is híres arról, hogy megtöri a társadalmi normákat – most pedig nem mást, mint Albert Einstein egykori titkárnőjét választotta a kampánya legújabb arcának.

A New York-i divatmárka, a Kahle egyáltalán nem mondható hagyományosnak: a kifutón is rendszeresen szerepeltet például cisznemű, queer, transznemű és mindenféle, a bináris besoroláson kívülre eső identitású modelleket. A mostani kampányhoz pedig nem mást szerepeltetnek a márka arcaként, mint a 90 éves Jane Krecickit, Albert Einstein egykori titkárnőjét.

https://www.instagram.com/p/BeayFByhs77

Jane a kampányfotós és Vouge-munkatárs Nikki Krecicki nagyanyja, de soha nem modellkedett, hosszú ideig a híres fizikus és matematikus, Albert Einstein személyi titkárnője volt. Az ötlet, hogy ő legyen a márka új arca, onnan jött, hogy a fotós unoka egyszer készített egy fotósorozatot, amelynek saját maga és a nagymama volt az arca, és Jane a kiállítás megnyitójára egy Kahle ruhában jelent meg. A márka teljesen beleszeretett a stílusos nyugdíjasba, és megkezdték a közös munkát vele.

https://www.instagram.com/p/BediauxBQe6

Bár soha nem modellkedett, az unoka szerint Jane stílusérzéke mindig kifinomult volt, és abban az időszakban, amikor minden lány habos-babos egyberuhában járt, ő azt vett magára, amihez éppen kedve támadt.  Gyakran nadrágban járt, ami igazi lázadásnak számított ebben az időben, de Jane-t nem érdekelte, mit mondanak róla. Pontosan ezért is tökéletes választás a márka számára.

https://www.instagram.com/p/BeYvVfIBzlo

Mary Kahle kifejtette, hogy ezzel a kollekcióval és a kampánnyal azt szeretné kiemelni, hogy mennyire fontos a márka és az ő számára is a család és azok a nők, akikkel felnőtt.