Stílus

A természet kincsei szépségünk szolgálatában

A jobb minőségű kozmetikumoknak bizony az áruk is borsosabb, ráadásul könnyen megeshet, hogy valamelyik összetevőjük irritálja a bőrünket. Érdemes egy próbát tennünk a természet kincseivel is!

Barna cukor

A barna cukor kiváló alternatíva bőrradír helyett – egyenlő arányban keverjük el valamilyen növényi olajjal (például kókuszolaj vagy olívaolaj) és bázisolajjal. Sőt, antibakteriális hatásának köszönhetően még méregteleníti is a bőrt.

Avokádó

A pépesített avokádó egy kis vízzel összegyúrva igazi csodaszer – amellett, hogy hidratál, antioxidáns lévén a bőröregedés látható jeleit is csökkenti. Jótékony aminosavakat és esszenciális zsírsavat is tartalmas, ami ápolja és táplálja a bőrt.

Forrás: Unsplash/David Di Veroli

Forrás: Unsplash/David Di Veroli

Joghurt és zabpehely

A natúr bi joghurtban található tejsav finoman hámlasztja, valamint hidratálja az arcbőrt. A zabpehelyben pedig úgynevezett béta-glükán található, ami puhítja és feszesebbé varázsolja a bőrt. Keverjük össze őket, és használjuk arcpakolásként!

Kurkuma

Ennek a sokoldalú fűszernek a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. Antibakteriális hatásának köszönhetően felveszi a harcot az aknét okozó baktériumokkal szemben, valamint enyhíti a bőr zsírosságát. Egyszerűen készíthetünk belőle pakolást, csupán vízzel kell elkevernünk.

Banán

A banán tele van A-, C- és E-vitaminnal, így nem csoda, hogy nemcsak belülről, de kívülről is jótékony hatásokkal bír. Önmagában vagy mézzel elkeverve szuper arcmaszk készíthető belőle, ami táplálja és mélyen hidratálja a bőrt, de a száraz hajon is segíthetünk vele – keverjük össze egy avokádóval, majd vigyük fel hajpakolásként, és hagyjuk hatni fél órán át.