Stílus

Pihenés és játék gond nélkül – Állatbarát otthonok

A felelős állattartás nem csak abban merül ki, hogy etetjük és szeretgetjük kisállatainkat. Fontos, hogy megfelelő helyet és kellékeket biztosítsunk nekik, hiszen a napjaik nagy részét nélkülünk töltik. Szükségük van játékra, mozgásra és pihenésre is. Azért, hogy mindannyian kényelmesen és otthonosan érezzük magunk lakásunkban, adunk néhány tippet és ötletet, amit kutyánk és/vagy cicánk imádni fog.

Kutyagazdiknak

A sok-sok játék és szaladgálás után kutyusunknak szüksége van egy jó nagy pihenésre. A legfontosabb, hogy legyen kedvencünknek egy külön kis helye, ahova elvonulhat, ha pihenne, egy csendes kis zug, ami csak az övé. Persze azért legyen a közelünkben, hiszen a kutyának a gazdija a mindene. Játéktároló kialakítása is jó ötlet kedvencünknek, hiszen kedvére válogathat majd, és játék után egy helyre pakolhatunk, így nem lesznek szanaszét a lakásban.

 

 

 

 

Macskaimádóknak

A macskagazdiknak kicsit nehezebb dolguk van. Ha a cica csak a lakásban tartózkodhat, szüksége van sok mozgástérre, helyekre, ahova felugorhat, kalandozhat. Biztosítsunk neki ehhez megfelelő macskabútort, vagy készítsünk mi magunk, illetve ha lehetőségünk van, szereljünk a falra polcokat, amiken kedvére mászkálhat. Kaparófát is szerezzünk be, nehogy a bútorunk bánja. Ne feledkezzünk meg az ablakról sem, engedjük a macskát az ablakpárkányra, hiszen napja nagy részét ott fogja tölteni nézelődve, a külvilágról álmodozva. Ügyeljünk arra is, hogy a törékeny tárgyak és a növények olyan magasságban legyenek, ahol nem éri a cica, hiszen könnyen baleset lehet belőle.

 

 

 

Fotó: Ridikül.hu

Fotó: Ridikül.hu

A csapat legfiatalabb tagjaként a képekért felelek az oldalon. Előfordul, hogy jómagam is írok, de leginkább gyönyörű fotókkal teli galériákkal színesítem oldalunkat. Egy jó süteményreceptre mindig kapható vagyok, és ha macskákról vagy filmekről van szó, megszűnik a világ körülöttem. Imádok elmélyülni a régi fekete-fehér fotókban és a fotótörténelem rejtelmeiben. Az elkapott pillanat varázsa – számomra erről szól a fotózás. Aktuális fotós munkáim Facebook-oldalamon megtekinthetőek.