Stílus

Utáljuk, mégis visszatért! Újra divat kamaszkorunk óriási, színes hajgumija

Aki emlékszik azokra a nagy, színes, mikroplüss anyaggal bevont hajgumikra az 1980-as évekből, sosem gondolta volna, hogy egyszer újra divat lesz. Pedig így történt. Kamaszkorunk óriási hajgumija újra itt van és hódít.

Valaki mondja meg, hogyan történhetett, hogy kamaszkorunk nagyon ciki kiegészítője egyszer csak újra divatos lett! Divatbloggerek, divatvloggerek, a mai tizenévesek bálványai viselik azt a kiegészítőt, amire rá sem bírnak nézni azok, akik a nyolcvanas években voltak kamaszok.

https://www.instagram.com/p/rx17lgiwgd/?taken-by=scrunchiesofinstagram

A színes óriás hajgumik története egyébként 1984-ben kezdődött, amikor Jane Reid fejéből kipattant az ötlet, hogy olyan hajgumit gyárt, ami nem roncsolja a haját. Az ötletet végül Rommy Revson szabadalmaztatta 1987-ben. A praktikus, ugyanakkor nagyon is látványos találmány meghódította az akkori tiniszíveket. Tele volt velük az akkor feltörekvő új műfaj, a zeneszámokhoz készült videoklip. Debbie Gibson, Madonna és a Szex és New Yorkból ismert Sarah Jessica Parker is viselte őket. Vicces, de a kilencvenes évek végén (amikor már ciki volt ez a hajgumi), a Sarah Jessica Parker alakította karakter kelt ki a hajgumik ellen a Szex és New York sorozatban.

Aki akkoriban a sorozat rajongója volt (mindenki), annak soha többet eszébe sem jutott ilyen hajgumit viselni. Egyenesen cikinek számított, hogy egy stílusos, szexi, nagyvárosi nő hajában ilyet lássunk. Van, ahol azonban nem felejtették el: a sport világában. A tornászlányok hajában szinte csak ilyet látni.

2011-ben David Riley portréfestő és illusztrátor egy előadásában feloldotta a hajgumit a rosszulöltözöttség átka alól. Szerinte a hajgumit csak azért nem szeretik a nők, mert azokra az éveikre emlékezteti őket, amikor nagyon ciki ruhákban jártak, nagyon nem érezték jól magukat a bőrükben, és nagyon bizonytalanok voltak. Azaz pont a tiniéveikre.

Így viseltük egykor:

https://www.instagram.com/p/ujJZ1RCwmB/?taken-by=scrunchiesofinstagram

https://www.instagram.com/p/s53bM7CwsR/?taken-by=scrunchiesofinstagram

https://www.instagram.com/p/Bd1W9YjFaop/?tagged=scrunchie

Itt az ideje belátni, hogy azok, akik a nyolcvanas és kilencvenes években voltak tinik, ma már maguk is anyukák. Azok, akik pedig újra felfedezik a színes, óriási hajgumikat, sosem voltak tinik a nyolcvanas és kilencvenes években. Így történhet meg, hogy a kamaszhajgumi mára újra hódít, és egy új nemzedéket teremt, akik majd… ki tudja, hogy emlékeznek vissza rá.

Így viselik ma:

https://www.instagram.com/p/Bd7jU5rhKWZ/?tagged=scrunchie

https://www.instagram.com/p/Bd2xQvkFyGv/?tagged=scrunchie

https://www.instagram.com/p/Bd09DQ4BJds/?tagged=scrunchie

https://www.instagram.com/p/s5kx4kCwrD/?taken-by=scrunchiesofinstagram

https://www.instagram.com/p/BducVhfDtV5/?tagged=scrunchie