Stílus

Arcszőrtelenítés Hollywoodban – Egy hihetetlen szépségtrükk az álomgyárból

Amikor Hollywoodban nem az arcba húzott aranyszál vagy a botox vagy a szilikon volt a menő, már akkor is a tökéletesség illúziója mozgatta a sztárokat (és ügynökeiket). A mindennapos plasztikai beavatkozások előtt is voltak módszerek, amelyekkel a sztárok szépültek. Hihetetlen, de a szőrtelenítésnek már akkor is óriási szerepe volt.

Margarita Carmen Cansino. Nem sokat mond a neve, ugye? A latin szépség Hollywoodban Rita Hayworthként, festett vörös hajjal és körülbelül 3 centiméterrel magasabb hajtővel futott be. Hollywoodban ugyanis a szépség mellett a bőrszínnek is fontos szerepe volt akkor: latinok és afro-amerikaiak nem rúghattak labdába, bármilyen tehetségesek voltak. Kivéve egy kis átalakulás után, hogy legalább az illúzió meglegyen. A jellegzetes, alacsony latin hajtövet elektrolízises szőrtelenítéssel kezelték. A végeredmény magasabb és szélesebb homlok lett, amely nem utalt a latin gyökerekre.

Íme az átalakulás:

https://www.instagram.com/p/BUHVk5gh5jy/?tagged=margaritacarmencansino

https://www.instagram.com/p/BU9v3P8BH-0/?tagged=margaritacarmencansino

https://www.instagram.com/p/Bd3BJE9H85v/?tagged=ritahayworth

https://www.instagram.com/p/Bd01XjdjO8h/?tagged=ritahayworth

Érdekesség, hogy az elektrolízises szőrtelenítésnek nagy híve volt Norma Jeane Mortenson, azaz Marilyn Monroe is. Az eredetileg sötétbarna hajú szupersztár a homloka közepén lefele növő hajszálakat kezelte ezzel a módszerrel, így változtatva az arcformáján. Az eljárás ma is létezik, szálanként tünteti el a szőrszálakat. Valószínűleg azért kevésbé közismert, mert nem ígér fájdalommentes szőrtelenítést és némiképp időigényes, ezzel szemben állítólag tényleg véglegesen eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat.

https://www.instagram.com/p/Bd94qbNnBr9/?tagged=normajeane

https://www.instagram.com/p/Bd_MAYbj0CF/?tagged=marilynmonroe

Monroe egyébként rendszeresen borotválta is az arcát, amelyen pehelyszerű szőrök nőttek mindennap. A pletykák szerint kolléganője, Elizabeth Taylor is hasonlóan járt el, ha az aprócska szőrszálakról volt szó. Nemrég újra felfigyeltek az arcborotválásra a nők, és rendszeresen cikkeztek arról külföldi portálokon, mennyire megkönnyíti a szőrtelenítést ez a módszer. A speciális, kifejezetten nők arcára készített borotva villámgyorsan eltávolítja a pelyheket, és leviszi az elhalt hámsejteket is.

https://www.instagram.com/p/Bd-40-Fg_cX/?tagged=normajeanebaker

https://www.instagram.com/p/BGkni28xCp2/?tagged=facerazor