Stílus

Stílustippek 50 fölöttieknek egy szigorú divatkritikus gondolatai alapján

Melissa Drier Berlinben élő amerikai divatkritikus azt vallja, a korral nemcsak magabiztosabbá válunk, jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hanem a stílusunk is kiforrottabb, bátrabb lesz. Ez viszont nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk. A bárminél kicsit kevesebb pont elég lesz. Az ő gondolatai alapján fogalmaztunk meg 9 divattippet.

A német Donna magazin gyűjtötte össze Melissa Drier tippjeit, amelyeket átgondolva fogalmaztunk meg 9 divattippet.

https://www.instagram.com/p/BPaXbhUh87j/?tagged=melissadrier

1. Ami túlzottan kényelmes, az nem lehet elegáns

2018-ban a divat sokkal kényelmesebb, mint ötven évvel ezelőtt. Az anyagok, a szabásvonalak, a ruhadarabok kényelmesek, a dress code-ot sok helyen elfelejtették. Ma már felvehetünk tornacipőt kis feketéhez, jóganadrágot viselhetünk bőrdzsekivel. A divatkritikus szerint azonban akkor lesz a stílusunk igazán időtálló, ha megtaláljuk azokat a fazonokat, amelyek nem túl kényelmesek, de nem is őrülten elegánsak. Nincs is kényelmetlenebb annál, ha valaki rosszul öltözött.

2. Egy stílusikon pont olyan, mint Susan Sarandon

Melissa Drier véleménye szerint a 70 fölött járó színésznő számít ma igazi ikonnak: nem plasztikáztatta magát, nem varratta fel a ráncait, a melleit, mégis pont olyan vonzó, mint évtizedekkel ezelőtt. A titka? Talán az, hogy nem szeretne másoknak megfelelni.

https://www.instagram.com/p/BX0kFqvgx58/?taken-by=susansarandon

3. A cipő nagyon fontos

Mit nézünk meg először a másikon, ha a stílusára vagyunk kíváncsiak? A cipő rengeteg mindent elárul rólunk, érdemes rá nagyon odafigyelni.

4. Az örök fiatalságot nem érdemes hajkurászni

Ahhoz, hogy felfigyeljenek ránk, nem kell az örök fiatalságot hajkurászni. Úgy is képben maradhatunk, ha méltósággal öregszünk.

5. A színekről

Bár nem tabu színesen öltözni 50 fölött sem, csak akkor tegyük, ha magabiztosan tudjuk ezeket viselni. A stílusnak nem kell kilométerekről látszódnia. A divatkritikus például inkább csak a körmein visel élénk árnyalatokat.

https://www.instagram.com/p/Bdu0ysMhRil/?tagged=fashionover50

6. Merni, merni, merni

Inkább tűnjünk egy kicsit furának, mint hogy olyan szabályokat kövessünk, amelyekkel nem tudunk azonosulni. A ruháink a második bőrünk, ne tagadjuk meg önmagunkat.

7. Ne keverjük a szezont a fazonnal

A technikai kabátot viseljük a kirándulások alkalmával, a sportcipőt az edzőteremben, de hétköznapokon felejtsük el ezeket a darabokat. Legalábbis ő így gondolja.

8. Örök ruhadarab

Melissa Drier szerint egy klasszikus férfiing vagy férfikalap a mi ruhatárunk örök darabja lehet.

https://www.instagram.com/p/BdyFlpBhE48/?tagged=dianekeaton

9. A minőség nem egyenlő az árral

Vásároljunk kevesebbet, de tudatosan. Egy jó minőségű darab sokkal többet ér, mint hat olcsó tucattermék, amelyek pillanatok alatt szétesnek. A minőségnek azonban nem feltétlenül van köze az árhoz. Minőségi darabokat beszerezhetünk a leárazásokon vagy a turkálókban is.