Stílus

Örök ruhadarabok, amelyek évek múlva sem mennek ki a divatból

Most, amikor világtrenddé vált a minimalizmus, művészi szintre emelkedett a rendrakás, és rájöttünk arra, mennyi felesleges cuccunk van, érdemes egy pillanatra megállni a ruháknál. A divat körforgására ugyanis jellemző, hogy húsz év után szinte minden visszatér…

Természetesen kicsit más formában, kicsit megújulva, felfrissülve, új alapanyagokból. De léteznek olyan ruhadarabok, amelyek ma ugyanúgy megállják a helyüket, mint a kilencvenes vagy éppen a hetvenes években. A kérdés csak az, melyek ezek, és hogyan tudjuk őket ma is stílusosan viselni, hogy ne tűnjünk túlságosan ódivatúnak.

A kulcsszó: stílus. Ha a mai darabokat keverjük a régiekkel, és elég bátrak vagyunk kialakítani a saját stílusunkat, akkor a minőségi darabokra bátran beruházhatunk. Melyek ezek?

Széles övek

Divatosak voltak a negyvenes és ötvenes években, visszatértek a nyolcvanas években is. Kicsit olyan, mintha sosem mentek volna ki a divatból. A kérdés csak az, hogyan viseljük őket ma. Hát így:

https://www.instagram.com/p/BdsgI-qhbPB/?tagged=widebelt

https://www.instagram.com/p/BanVtC9He1w/?tagged=widebelt

https://www.instagram.com/p/BcwJAZDFdDf/?tagged=widebelt

Westerndarabok

Óriási klasszikus, amely sosem megy ki a divatból, csak kellő bátorság kell hozzá. A veszkócsizmák, a fémövek és rojtos bőrdzsekik együtt nem mutatnak túl divatosan, de külön-külön igazán ütősek lehetnek.

https://www.instagram.com/p/BdvLd9LneAK/?tagged=westernboots

https://www.instagram.com/p/BdhNj55hvT8/?tagged=westernboots

Bársony

Kis mennyiségben igazi aduász bármikor.

https://www.instagram.com/p/BdFERfuHRYE/?tagged=velvetfashion

Népi ihletésű darabok

Valószínűleg nem fogunk már tetőtől talpig népviseletbe öltözni, de a népi ihletésű darabok egyrészt nem mennek ki a divatból, másrészt modern ruhadarabokkal együtt félelmetesen jól néznek ki.

https://www.instagram.com/p/BUgW9abh9r1/?tagged=palocviselet

https://www.instagram.com/p/BRahb_xjf4t/?tagged=k%C3%A9kfest%C5%91

Poncsó

Praktikus, feltűnő, variálható darabok, amelyek évek óta a ruhatárunk részét képezik, és még fogják is. Nyugodtan szerezzünk be egyet, ha még nincs a szekrényünkben!

https://www.instagram.com/p/BdtWsIRh91N/?tagged=fashionover50

https://www.instagram.com/p/BYr2_A2A59M/?taken-by=schaali66

https://www.instagram.com/p/BdlhEIDlPIw/?tagged=fashionover50