Stílus

Örök ruhadarabok, amelyek évek múlva sem mennek ki a divatból

Most, amikor világtrenddé vált a minimalizmus, művészi szintre emelkedett a rendrakás, és rájöttünk arra, mennyi felesleges cuccunk van, érdemes egy pillanatra megállni a ruháknál. A divat körforgására ugyanis jellemző, hogy húsz év után szinte minden visszatér…

Természetesen kicsit más formában, kicsit megújulva, felfrissülve, új alapanyagokból. De léteznek olyan ruhadarabok, amelyek ma ugyanúgy megállják a helyüket, mint a kilencvenes vagy éppen a hetvenes években. A kérdés csak az, melyek ezek, és hogyan tudjuk őket ma is stílusosan viselni, hogy ne tűnjünk túlságosan ódivatúnak.

A kulcsszó: stílus. Ha a mai darabokat keverjük a régiekkel, és elég bátrak vagyunk kialakítani a saját stílusunkat, akkor a minőségi darabokra bátran beruházhatunk. Melyek ezek?

Széles övek

Divatosak voltak a negyvenes és ötvenes években, visszatértek a nyolcvanas években is. Kicsit olyan, mintha sosem mentek volna ki a divatból. A kérdés csak az, hogyan viseljük őket ma. Hát így:

Westerndarabok

Óriási klasszikus, amely sosem megy ki a divatból, csak kellő bátorság kell hozzá. A veszkócsizmák, a fémövek és rojtos bőrdzsekik együtt nem mutatnak túl divatosan, de külön-külön igazán ütősek lehetnek.

Tu cum ai purta un sacou cu 8 numere mai mare? 📝 #newblogpost

A post shared by • Sandra Bendre • (@sandrabendre) on

Bársony

Kis mennyiségben igazi aduász bármikor.

Népi ihletésű darabok

Valószínűleg nem fogunk már tetőtől talpig népviseletbe öltözni, de a népi ihletésű darabok egyrészt nem mennek ki a divatból, másrészt modern ruhadarabokkal együtt félelmetesen jól néznek ki.

Poncsó

Praktikus, feltűnő, variálható darabok, amelyek évek óta a ruhatárunk részét képezik, és még fogják is. Nyugodtan szerezzünk be egyet, ha még nincs a szekrényünkben!