Stílus

Hasznos frizuratippek azoknak, akik sokat sportolnak

Azok, akik gyakran edzenek, biztosan azonosulni tudnak a problémával: teljesen felesleges bármit is csinálni a hajunkkal, ha egyszer pár óra múlva úgyis csöpögni fog róla az izzadtság. Minden nap mosni nem túl célszerű, ezért adunk néhány olyan tippet, amelyek segíthetnek kicsit visszahozni a halottaiból a hajunkat akkor is, ha minden nap sportolunk.

A száraz sampon a legjobb barátunk

Ha sokat edzünk, egy terméket semmiképp ne felejtsünk ki a repertoárunkból, ez a szupertermék pedig a száraz sampon. Ha edzés után kicsit rászárítunk a hajunkra, és a tövét befújjuk vagy beporozzuk száraz samponnal, szinte már olyan frizurát is készíthetünk, amiről nem ordít, hogy éppen most izzadtunk másfél órán keresztül egy fülledt teremben. Persze nedves hajon ez sem működik a legjobban, de egy gyors szárítás után mágikus eredményt kaphatunk.

Fotó: Pexels/CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Figyeljünk, hogy kötjük fel!

A hagyományos lófarok nem éppen a leghasznosabb megoldás, hiszen ilyenkor nemcsak a haj töve, de a végek is csuromvizesek lesznek az izzadtságtól. Sokkal célravezetőbb, ha kontyot készítünk magunknak, ami még abban is segít, hogy edzés után egy kicsit behullámosodjon a hajunk, és legyen egy kis tartása. Ráadásul legalább edzés közben sem lóg az arcunkba, ha egy kicsit nagyobb a hossza.

Használjunk sós spray-t!

A sótartalmú spray-k tökéletes választásnak bizonyulhatnak edzés után, mivel olyan frizurát lehet velük készíteni, mintha most jöttünk volna a tengerpartról – ehhez pedig tökéletes alap a kicsit vizes, kicsit megviselt edzés utáni haj. Ha kontyba fogtuk a hajunkat, külön szerencsés, mivel így laza hullámokat is kaphatunk, amelyek kiegészítik a sós spray által nyert frizurát.