Stílus

4 szépségfogadalom 2018-ra, amit érdemes betartanunk

Sokan fogadják meg az új év első napján, hogy változtatnak életmódjukon és jobban odafigyelnek önmagukra. Persze az egészség az első, és ha a kiegyensúlyozott táplálkozást, valamint a rendszeres testmozgást be tudjuk tartani, jöhet a szépségápolás! Íme 4 könnyen tartható szépségfogadalom 2018-ra!

Első fogadalom: „Háromhavonta lecserélem a szempillaspirálom”

Persze ez anyagilag nem túl előnyös, ám a drogériás szépségtermékek között is találhatóak minőségi, mégis kedvező árú kozmetikumok. Amellett, hogy a három hónapnál régebbi szempillaspirálok már hajlamosak összeragadni és kiszáradni, a szemfertőzések kockázatát is növelik, ugyanis a tubusban elszaporodhatnak a különféle baktériumok. Inkább vigyázzunk magunkra, és cseréljük le őket időben!

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Második fogadalom: „Rendszeresen kimosom a púderecseteim”

Sokan hajlamosak megfeledkezni erről a lépésről, pedig még úgy is potenciális baktériumhordozóvá válhatnak a kozmetikai ecsetek, hogy azokat csak a megtisztított bőrünkön használjuk. Kis folyékony szappan és víz segítségével könnyen kimoshatjuk, ráadásul nagyon gyorsan megszáradnak maguktól, így nem is kell őket sokáig nélkülöznünk.

Harmadik fogadalom: „Félévente elmegyek bőrgyógyászhoz”

Az egészségügyi szűrések fontossága nem lehet kérdés, és különösen akkor érdemes gyakran megnézetni az anyajegyeinket, ha nem tudunk lemondani a napozás élményéről. De nem csupán ez ügyben érdemes felkeresnünk a bőrgyógyászt – bármilyen bőrprobléma (akne, ekcéma, rosacea, bőrirritáció) jelentkezik, ne halogassuk a vizsgálatot, hiszen az időben történő kezeléssel megelőzhető a tartós hegek, illetve további szövődmények kialakulása.

Negyedik fogadalom: „Kevesebbet nézegetem magam a tükörben”

Ez nehezebb, mint gondolnánk. Ha folyamatosan nézegetjük, vizsgálgatjuk magunkat a tükörben, előbb-utóbb óhatatlanul is a szépséghibáinkra fogunk fókuszálni, még ha azok mások számára észrevehetetlenek is. Korlátozzuk ezt a szokást napi 3, maximum 4 alkalomra, és akkor is mindig mantrázzuk el magunkban, hogy mennyire csodálatosak vagyunk!