Stílus

Hogyan méregtelenítsük a bőrünket a nagy ünnepi kajaroham után?

Az egészségtelen ételek és a sok alkohol nemcsak a derékbőségünknek tesz rosszat, de a bőrünket is tönkreteheti. Gyakori vendég ilyenkor az arcunkon a pattanás, kifut a szín a bőrünkből, és kellemetlenül húzódik. Az ünnepi kaja- és piaroham után a bőrünknek is szüksége van detoxra, ami ezekkel a tippekkel gyerekjáték lesz.

Igyunk rengeteg vizet

A bőrt belülről ápolni a legegyszerűbb: a napi két liter szénsavmentes víz a minimum, enélkül soha nem lesz igazán ragyogó bőrünk. A méregtelenítésnek a hidratálás az alapja, és hiába kenünk bármit is a bőrünkre, ha belülről nem tesszük rendbe. Fontos, hogy tényleg tiszta vizet igyunk, ne cukros és édesítőszeres üdítőket, mert utóbbiak nagyobb mennyiségben akár árthatnak is. Ha túl sokat iszunk belőlük, hosszú távú következményei is lehetnek – azonban erre is igaz, hogy mértékkel nem lesz tőle nagy bajunk. A Táplálkozási Akadémia hírlevele felhívja a figyelmet arra, hogy a szervezet számára még megfelelő úgynevezett ADI-mértéket ne lépjük túl, és akkor nem káros még a mesterséges édesítőszer sem, így azért a napi két liternyi folyadékot ne ilyenekből vigyük be, de néha nyugodtan fogyaszthatunk belőlük.

Együnk rostban gazdag ételeket

A rost elengedhetetlen a jó emésztéshez, de azt kevesen tudják, hogy a rostban gazdag étrend a bőrünknek is jót tesz. Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, így fedezhetjük a szervezetünk rostszükségletét.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Izzadjunk

Az izzadással rengeteg méreganyag távozik a testünkből, ezzel együtt a bőrünkből is. Mindegy, hogy edzünk, vagy csak beülünk a szaunába, néha egy kis izzadás nagyon jót tesz a szervezetünknek. A nagy evések után pedig bőven van is minek kiürülnie, így ha tehetjük, menjünk el egyet kocogni, vagy látogassuk meg a legközelebbi wellnesslétesítményt, hogy be tudjunk ülni szaunázni.

Ne használjunk vegyszertartalmú termékeket

Ha a bőrápolásról van szó, törekedjünk a természetességre, és arra, hogy minél természetesebb termékeket tegyünk csak az arcunkra. Ezúttal a minőség általában egyenes arányban van az árral is, de az arcbőrünkre ne sajnáljuk a pénzt, hiszen meghálálja a belé fektetett energiát.