Stílus

5 + 1 dolog, amivel észrevétlenül roncsoljuk a hajunkat

Rengeteg olyan szépségápolási szokásunk van, amikről azt hisszük, hogy egészségesek – valójában azonban inkább ártunk velük, mint használunk. Nincs ez másképp a hajápolással sem, ezek a praktikák például inkább kerülendők, így ha magunkra ismerünk, igyekezzünk elhagyni őket!

Mindennapos hajmosás

A fejbőrünk olajokat termel, amelyek fontosak ahhoz, hogy a hajhagymákat megvédjék a környezeti hatásoktól. Ha minden nap hajat mosunk, ez a védőréteg eltűnik, és károsodhat mind a fejbőrünk, mind a hajunk.

Mindig ugyanazt a terméket használjuk

Ha évek óta nem váltottunk sampont és balzsamot, itt az ideje: lehet, hogy egy ideig nagyon jól bejöttek ezek a termékek, de a hajunk valószínűleg már hozzájuk szokott, és sokkal többet érnénk el valami mással.

Nedvesen fésüljük meg a hajunkat

Ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk vele, hiszen a nedves haj nagyon gyenge, könnyen törik, ha megpróbáljuk kibogozni a csomókat belőle. Inkább hajmosás előtt és utána, már száraz hajjal fésülködjünk!

Fotó: iStock.com/CentralITAlliance

Fotó: iStock.com/CentralITAlliance

Túl forró a hajvasalónk

Vagy a hajsütőnk, vagy a hajszárítónk – mindegy is, a lényeg az, hogy ezeket az eszközöket mindig a legalacsonyabb hőfokon használjuk, mert a hő nagyon káros a hajunknak.

Túl sok kencét használunk a hajunkra

A jóból is megárt a sok – a rengeteg ápoló és frissítő termék egy idő után inkább árt, mint használ, és nagyon elnehezíti a hajunkat. Használjunk inkább többfunkcionális termékeket!

Durván szárítunk törölközővel

A nedves hajat csak óvatosan szabad törölni a törölközővel, ha összevissza dörzsöljük, csak rontunk a helyzetén, és előidézzük, hogy minél hamarabb töredezzen. A hajszárítóval szárítsunk, ne a törölközővel!