Stílus

Így tegyük ékszereinket ragyogóan fénylővé az ünnepekre

Az ünnepekkor sokan veszik elő az alkalmi ékszereket, hogy a csinos ünnepi öltözetet megkoronázzák velük. Idővel azonban ezek a kiegészítők könnyen veszíthetnek fényükből – de ne csüggedjünk, mert az alábbi módszerrel újból ragyogóvá tehetjük őket!

Sok családban hagyomány, hogy szenteste, illetve 25-én felöltöznek az alkalomhoz illően, megtisztelve ezzel a karácsony szellemét és a családtagokat. Ettől még meghittebb és magasztosabb lehet az ünnep. Ha szeretünk ékszereket viselni, vagy ilyenkor a legkülönlegesebb darabokat vesszük elő, egy gyors és egyszerű trükkel könnyedén megtisztíthatjuk őket, hogy ismét fényesek legyenek.

Ezekre lesz szükségünk hozzá:

  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál mosogatószer
  • 1 pohár víz
  • alufólia

Egy közepesen mély tálat béleljünk ki az alufóliával. Picit melegítsük fel a pohár vizet, majd öntsük a tálba, és keverjük hozzá a sót, a szódabikarbónát, valamint a mosogatószert. A tisztítani kívánt ékszereket tegyük a vízbe, és hagyjuk benne körülbelül 10 percig. Ezután öblítsük le őket langyos vízzel, és törölgessük át.

Fotó: iStock.com/puhhha

Fotó: iStock.com/puhhha

Divattippek az ünnepi időszakra

Ha ruhánk mintás, csillogó, esetleg rávarrt díszei vannak, kiegészítőink tekintetében érdemes a kevesebb több elvét követni. Ha azonban egyszínű ruhára, felsőre esik a választásunk, bátran viselhetünk hozzá feltűnő nyakláncot, akár színeset vagy hosszú láncosat is. Ilyenkor azonban figyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba az ékszerek használatát, és karkötőből, gyűrűből csak egyet-egyet párosítsunk öltözetünkhöz.