Stílus

Dekorációs hibák, amiket sokan elkövetnek

Az otthonunk berendezése, dekorálása igazán egyszerű és örömteli feladatnak tűnik, azonban néha nem sikerül eltalálnunk azt az összhatást, amelyre vágytunk. Ha mi jól érezzük magunkat benne, akkor semmi gond, élvezzük a hangulatot, de ha úgy érezzük, hogy valami félrement, de nem tudjuk, pontosan mi, akkor érdemes szemezgetni ebből a listából, amelyben olyan alapvető dekorációs hibákkal találkozhatunk, amiket nagyon sokan elkövetnek.

A világítás

Hiába gyönyörű minden a szobában, ha nem a megfelelő világítást választjuk. A jó fények nagyban meghatározzák egy szoba hangulatát.

Túl sok a párna

Nagyon könnyű elcsábulni a szebbnél szebb párnahuzatok és puha párnák iránt, és elképzelni magunkat, ahogy belesüppedünk a kanapéba, és pihenünk a nap végén. De a túl sok párna már nem biztos, hogy olyan szép látvány, főleg, ha a régebbiek már kicsit kilapultak. Ha új párnát szerzünk be, cserébe váljunk meg egy korábbitól.

Fotó: Unsplash/ Stephen Di Donato

Fotó: Unsplash/ Stephen Di Donato

Ne ragaszkodjunk a haszontalan dolgokhoz

Nehéz megválni valamitől, amiért korábban sok pénzt kiadtunk, vagy esetleg érzelmileg kötődünk hozzá, mert ajándékba kaptuk. Ha azonban már nem illik az összképbe, nincs funkciója, és csak rakosgatjuk ide-oda, inkább intsünk búcsút neki. Nem kell a kukába dobnunk, csak dobozoljuk be, vagy cseréljük el valami izgalmas, új kiegészítőre.

Ne toljuk a falhoz az összes bútort

Ezzel nemcsak a szoba közepén teremtünk egy nagy és furcsa üres teret, de a hangulat is merevvé válik a lakásban. Használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret bátran, ne aggódjunk, ha nem minden a falak mellé kerül. És soha ne felejtsük el, hogy bármikor átrendezhetjük.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a gyakorlati igényeinket

Lehet, hogy istenien mutat a nappaliban a hófehér szófa vagy az üveg kisasztal, de ha gyerekünk is van, esetleg háziállatunk, akkor nem ez lesz a legjobb választás. Ha nem akarunk állandóan bosszankodni és menteni a menthetőt, életmódunknak megfelelő, praktikus bútorokat válasszunk.

Tervezzünk

Ne csapjunk a hasunkra, és vásároljunk össze mindenféle képeket és bútorokat, szőnyegeket és párnákat, anélkül, hogy átgondolnánk az összhatást. Nézegessünk fotókat, rajzoljunk, tervezzük el, hogy mit szeretnénk, így biztosan nem fogunk mellényúlni.