Stílus

Barnából szőke? Ezekre figyeljünk a drasztikus hajszínváltásnál

Néha bizony szükségünk van a változatosságra a külsőnket illetően is, ilyenkor beszerezhetünk néhány új ruhát, vehetünk pár körömlakkot, vagy nyúlhatunk a jól bevált trükkhöz, és kipróbálhatunk egy új frizurát vagy hajszínt. Ha úgy döntünk, hogy ezúttal világosabb hajszínt szeretnénk, készüljünk fel néhány dologra.

Biztosan kapunk néhány megjegyzést

A változás nemcsak számunkra lesz szembetűnő, hanem a környezetünknek is lesz hozzá egy-két szava. Biztosan hamar megszokják majd, de ne lepődjünk meg, hogy ha eleinte mindenki tesz valamilyen megjegyzést az új frizuránkra.

Ne kísérletezzünk, menjünk fodrászhoz

Később megpróbálkozhatunk az otthoni festéssel is, de egy új szín választásakor bízzuk profira a munkát.

Fotó: Unsplash/ Roksolana Zasiadko

Fotó: Unsplash/ Roksolana Zasiadko

Lehet, hogy nem tesz jót a hajunknak

Erre biztosan felkészít majd minket a fodrászunk, különösen, ha világosítani kell a hajat, ami káros hatással lehet a hajszálakra. Olvassunk utána, és szerezzünk be pár terméket, ami segíthet majd a regenerációban.

A megfelelő színt válasszuk

Rengetegféle árnyalat létezik, és nem biztos, hogy mindegyik előnyös lenne nekünk. Kérjünk tanácsot a fodrászunktól, barátainktól, nézegessünk képeket, hogy biztosan olyan árnyalatot válasszunk, ami tetszik, és ami jól is áll nekünk.

Nem biztos, hogy elsőre tökéletes lesz

Ne lepődjünk meg, ha elsőre nem fogja be teljesen a hajunkat az új szín, hiszen ha sötétből váltunk világosabbra, az akár azt is jelentheti, hogy többször át kell festetnünk, mire elérjük a kívánt hatást.

Lehet, hogy máshogy kell majd sminkelnünk

A hajszínünk befolyásolja majd az egész arcunkat, az egész külsőnket, így teljesen megváltoztatja az összhatást. Ha eddig a sötét színhez igazítottuk a sminkünket, talán most érdemes lesz kipróbálnunk más árnyalatokat is, hátha azok jobban passzolnak az új színtónushoz.

Bármikor újra változtathatunk

Biztosan beletelik majd egy kis időbe, mire megszokjuk az új hajszínünket, és néhány hét múlva már az lesz a természetes. De ha úgy érezzük, hogy ez nem a mi színünk, nem vált be a változtatás, akkor sem kell aggódnunk. Senki véleményével ne törődjünk, változtassunk újra bátran, ha nem érezzük jól magunkat.