Siker

Íme a siker titka

Sikeresnek lenni mindenkinek mást jelent. Van, aki a hírnevet, van, aki a sok pénzt és van, aki azt tartja a saját sikerének, hogy azt teheti, amit szeret. Akárhogyan is, a sikerhez vezető útra kell néhány jótanács.

Tanulni azoktól lehet, akik maguk is sikeresek valamiben, mert bizonyították, hogy képesek rá. Úgy gondoljuk, tudják az oda vezető út szabályait, törvényeit, jellemzőit és buktatóit. Ezt szeretnénk tőlük megtudni. Ezért összegyűjtöttük tíz igazán sikeres ember meglátását arról, hogy mi a siker és hogyan lehet oda eljutni.

A sikerhez a célt pontosan meg kell határozni. Fotó: shutterstock/Maridav

A sikerhez a célt pontosan meg kell határozni. Fotó: shutterstock/Maridav

Abban mindegyikük meglátása és tapasztalata megegyezik, hogy a sikerért bizony meg kell dolgozni, csak úgy – ingyen – nem adják. Azt is egyöntetűen vallják, hogy a sikerhez vezető út és maga a munka talán fontosabb, mint maga a siker. Az sem elhanyagolandó, hogy higgyünk abban, amit csinálunk, legyen az bármi. A legfontosabb pedig az lehet, hogy a kudarcok és hibák a leghasznosabbak a sikerhez vezető úton. Ezekből lehet igazán sokat tanulni, így nem elkerülni kell őket és félni tőlük, hanem könnyedén fogadni, kijavítani és megjegyezni. De mondják el ők maguk:

 

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes. (Albert Einstein)

Ha zsenit játszol, azzá leszel. (Salvador Dalí)

A siker kiindulópontja egy égő vágy valamely határozott cél eléréséhez. (Napoleon Hill)

Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről. (Böjte Csaba)

Hogy mennyi esélyünk van a sikerre, annak vajmi csekély köze van az életkorunkhoz. Csak az számít, hogy hajlandók vagyunk-e újra és újra próbálkozni, hogy elérjük az áttörést. (Barabási Albert-László)

Az összpontosítás a siker egyik kulcsa. Tisztában kell lennünk a képességeinkkel, hogy mihez értünk, és arra a területre kell fordítani az időnket és az energiánkat. (Bill Gates)

Tudj örülni a kis sikereknek! Ne azt nézd, milyen messze vagy még, hanem azt is, ahová már elértél! (Müller Péter)

Az életben, ha sikert akarunk elérni, mindent jó előre ki kell számítani. (Agatha Christie)

A siker titka abban rejlik, hogy eggyel többször kell felállnod, mint ahányszor elesel. (Csontos Márta)

Minden tartós siker sok időt és befektetett energiát igényel. Ami szenzációs hír, hogy mindezt csak apránként kell megfizetnünk. Ezeket a kis lépéseket hívjuk szokásoknak. Majd ezek mind összeadódnak, mint egy virtuális bankszámlán, és „megtakarításunk” eredménye a végén egy összegben felhasználható. Ezt hívjuk sikernek. (Szabó Péter)

Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam. (Coco Chanel)