Siker

Egy magyar bábelőadástól ájult el Dél-Korea

A napokban tért haza a Budapest Bábszínház csapata Dél-Koreából, ahol óriási sikert aratott a Hétfejű Tündér című vendégjátékával. A társulat Gwangjuban, a vizes világbajnokság helyszínén játszott.

Hogy miért éppen Dél-Korea? A Budapest Bábszínház meghívást kapott arra az ünnepségsorozatra, amit a két ország – Dél-Korea és Magyarország – diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója tiszteletére rendeztek Gwangjuban.

Imádták a koreaiak a magyar előadást Fotó: Budapest Bábszínház

Imádták a koreaiak a magyar előadást Fotó: Budapest Bábszínház

Hoffer Károly, Tatai Zsolt és Teszárek Csaba három alkalommal lépett színpadra a Dél-Koreai városban. A Hétfejű Tündér című előadást, amely 2012 óta nagy sikerrel fut a budapesti teátrumban, és most imádta a kinti közönség is.

A Hétfejű Tündér Lázár Ervin története. Egy fiúról szól, aki saját csúnyaságán nem tud túllépni. Meg akarja érteni, felelőst akar találni a bajára. Aztán rájön, hogy mi is az ő dolga ebben a világban…

Fotó: Budapest Bábszínház

Fotó: Budapest Bábszínház

Kuthy Ágnes rendezését az Asia Cultural Centerben mutatták be, ahol óriási ovációval fogadta a közönség. Korábban a rendező azt mondta erről az előadásról, hogy a legérzékenyebb és legtörékenyebb darab, amit valaha is készített. „Az a tudás, tapasztalat, érzelem, amely ebből a meséből fakad, minden korosztály számára más-más síkon ível a végkifejlet felé. A darab során összeolvadnak a szövegvilág metaforái, az asszociatív költői képek és az akusztikus hangzás” – írja a Bábszínház honlapján.