Siker

Pici bajnok, nagy szívvel

Kapás Boglárka csütörtökön világbajnok lett 200 méteres pillangóúszásban. A 26 éves úszó nehéz időszakon ment keresztül, de a győzelme után nem feledkezett meg arról, hogy kik segítették ezen át.

Kapás Bogit – bár eredményei alapján a hatalmas jelzőt is kiérdemelte – sokszor emlegetik pici lányként. 167 centijével sokszor eltörpül az óriási úszók között, de az olimpiai bronzérmes úszóra már mindenki felnézhet.

Világbajnok lett! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Világbajnok lett! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha valaki kicsit jobban figyeli a sportágat észrevehette, hogy Kapás gyorsúszás helyett pillangóban ért fel a csúcsra. Pár éve kezdte el érezni ezt a számot, és most a siker is beérett. Egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott a célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt is. A mindig mosolygós Kapás a dobogón persze meghatódott. Sőt attól félt, hogy elájul. „Még mindig remeg kezem-lábam, a dobogóra is remegő lábbal álltam fel, reméltem, hogy nem ájulok el. Nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta az M4Spornak.

Meghatódott a dobogón Fotó: MTI/Kovács Tamás

Meghatódott a dobogón Fotó: MTI/Kovács Tamás

Most, hogy kicsit ülepedtek benne az érzések az Instagram-oldalán mindenkinek megköszönte, hogy segítették, támogatták, és elérhette az egyik álmát: világbajnok lett.

„Akik nélkül biztosan nem sikerült volna: köszönöm Virth Balázsnak (a legjobb edzőnek a világon!), hogy felkészített erre a Vb-re is és, hogy a legnehezebb edzéseken is tudja, mit kell mondani, hogy kihozzam magamból a legtöbbet. Köszönöm a családomnak, Anyukámnak, Apukámnak, a páromnak, Ádámnak, aki szintén itt volt velem végig és sokszor jobban hitt bennem, mint én magamban. Köszönöm Lilinek az edzőpartneremnek, a dietetikusomnak, a pszichológusomnak, a masszőröknek és mindenkinek, akik ott vannak nap, mint nap és együtt küzdenek velem. Köszönöm továbbá Nektek, kedves szurkolók, akik olyan sok szeretetet küldtök és nem mellesleg az utolsó tempóknál beszurkoltatok a célba! Hálás vagyok érte! Csakúgy, mint az olimpiai bronzban, ebben az aranyban is mindenkinek része van, ha tehetném, mindenkinek adnék egy darabot belőle!” – írta a friss világbajnok.

Kapás a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte. A dél-koreai vizes világbajnokságon még Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Rasovszky Kristóf lett aranyérmes.