Siker

Hosszú Katinka új edzővel is a világ legjobbja lett!

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Most nem lett világcsúcs, de nem is bánja, mert így van még miért dolgoznia.

Hosszú Katinka a legjobb idővel került a döntőbe, és mivel az elmúlt három világbajnokságon mindig nyert 200 méter vegyesen, most is reménykedhettünk abban, hogy Rasovszky Kristóf után meglesz a második magyar aranyérem is a vizes világbajnokságon, Dél-Koreában.

Fotó: A világbajnok: Hosszú Katinka Fotó:MTI/Kovács Tamás

A világbajnok: Hosszú Katinka  (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A rajt után aztán kiderült, hogy nagyon ellenfele sem akadt a magyar úszónak. Az első ötven méteren még nem volt az első háromba, de ahogy az nála lenni szokott, szépen jött fel, és a mellúszásnál már nem volt ellenfele. Végül majdnem egy másodperccel, 2:07,53-as idővel világbajnok lett, nyolcadszor. A nyolc aranyérem azt is jelenti, hogy Hosszú, mostantól, minden idők ötödik legeredményesebb úszója.

Az M4 Sportnak az úszása után elmondta, nem volt ijesztő számára a verseny, az előnyével elégedett. „Azt meg jobb is, hogy most nem lett világcsúcs. Szeretek érte dolgozni, és azon vagyok, hogy jövőre még jobb legyek” – tette hozzá Hosszú, aki magánéleti válsága, és Shane Tusuppal való válása óta most szerepelt először világbajnokságon. Új edzőjével, Petrov Árpáddal is a világ legjobbja lett.