Siker

Sírt a 21 éves magyar fiú, amikor meglátta, hogy világbajnok lett

Világbajnoki címet szerzett Siklósi Gergely a budapesti vívó világbajnokságon. A 21 éves vívó a férfi párbajtőrverseny döntőjében, hihetetlen hajrával, 15-14-re győzte le orosz ellenfelét.

Világbajnokságot nyerni mindig hihetetlen érzés lehet egy sportoló számára, hát még akkor, ha ez hazai közönség előtt történik. Siklósi Gergely, a Budapest Honvéd vívója talán álmában sem gondolta, hogy átélheti azt az örömet, amit péntek este a BOK Csarnokban megtapasztalt. A 21 éves párbajtőröző egész nap szépen menetelt. Magabiztos vívással olimpiai bajnokot és Ázsia-bajnokot is vert, és mire kettőt pislogtunk már a döntőbe jutásért vívott.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az olasz Santarelli sem jelentett a magyar fiú számára különösebb akadályt, 15-9-el Siklósi jutott a döntőbe. Ott az a Szergej Bida várta, aki bár háromszoros Európa-bajnoknak mondhatta magát, de mind a három érmét csapatban szerezte. A magyar és az orosz fiú döntője azért is ígérkezett érdekesnek, mert a hazai közönség mellett éppen az orosz szurkolók voltak a leghangosabbak a csarnokban, egész nap. Így Siklósi mellett ez a lélektani előny nem állhatott, ám valami mégis…

13-10-es orosz vezetésnél Siklósi meg tudta fordítani az állást, és végül egy együttes tussal, 15-14-re legyőzte Bidát. Onnantól pedig már földöntúli volt az öröm. „Sírtam persze. Amikor rájöttem, hogy együttes lett az utolsó tus, nem jutottam szóhoz. Csak néztem ki a tömegre, óriási érzés volt. Anyukám tekintetét láttam meg először, ő is sírt, mindenki sírt” – nyilatkozta a döntő után a friss világbajnok.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A hazai rendezésű világbajnokságon ez már a második érmünk volt: csütörtökön Szatmári András kardvívásban szerzett ezüstérmet. Ma pedig már a lányokért is szoríthatunk.