Siker

Túlóra és az önéletrajz

Vajon tényleg megéri éjjel-nappal dolgozni, értékelik ezt a munkáltatók, vagy természetesnek veszik?

Az y generáció előtt a világ nagyobbik felében azt tanították a szülők a gyermekeinek, hogy a sok tanulás, majd munka előbb vagy utóbb visszafizetődik. A pályakezdők a mai napig a bennük lévő lelkesedéssel és energiával indulnak neki a munka frontjának, ami természetesen nem rossz dolog, azonban gyakran pórul járnak.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Sok munkahelyen megfigyelhető jelenség, hogy a tapasztalatlan, befolyásolható, bizonytalan pályakezdők (leginkább a multi cégeknél) gyakran rabszolgákká válnak. Ez abból adódik, hogy megtesznek mindent, amit elvárnak tőlük, és ezek nagy része nem is az ő dolguk. Abban a hitben élnek, hogy ezt értékelik majd a főnökeik, ám nem ritkán éppen ők azok, akik kihasználják őket és a más által elvégzett munka gyümölcsét maguk aratják le.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A kezdőket ilyenkor az is motiválja, hogy majd a későbbiekben jól mutat az önéletrajzukban a sok elvégzett munka. Ne légy csalódott, ha pályakezdőként ezt olvasod, de ez sehol nem szerepel az önéletrajzokban. Ráadásul a tengernyi tennivaló közben könnyen előfordulhat, hogy megutálod a választott pályát, amire hosszú évek óta készültél. Persze nem állítható, hogy egyes munkahelyeken nem értékelnék a szorgalmat és még véletlenül sem arra buzdítunk, hogy félgőzzel tedd a dolgod, ám nem árt tudni munkavállalóként és szülőként sem, hogy milyen kihívásokkal találkozhat gyermeked, illetve te magad a munka frontján.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com