Siker

Történelmi sikerek női vízilabdában

Előbb az egyetemi és főiskolai válogatottunk megnyerte az Universiade-t, majd ma hajnalban a vízilabda történetének legnagyobb arányú győzelmét érte el a felnőtt női válogatottunk.

A vizes sportok nagyon bejönnek nemzetünknek, hiszen az úszóink, mellett a kajak-kenusok is rendre gyűjtögetik az érmeket a nemzetközi versenyeken. Persze nem szabad megfeledkezni a vízilabdázóinkról sem, akiknél a hölgyek most egy különleges kettős sikert értek el.
Az egyetemi és főiskolai sportolók versenyét, a 30. Universiade-t Olaszországban rendezik, melyet a magyar női vízilabda csapat veretlenül nyert meg, ráadásul a döntőben telt ház előtt sikerült a házigazda olasz válogatottat felülmúlnia a lányoknak 8-7-es arányban. A magyar női válogatott eddigi három ezüstérem után (2009, 2013, 2017) először állhatott fel a dobogó legfelső fokára csapatunk az Universiade-n. Mihók Attila és Benczur Márton által irányított hölgyek a magyar küldöttség második aranyérmét szerezték meg Nápolyban.

A győztes csapat. Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook oldala

A győztes csapat. Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook oldala

Ma hajnalban egy igazi különlegességet láthattak, akik hazánk felnőtt női vízilabdázói küzdelmét tekintették meg a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban. A lányaink a hazai csapattal mérkőztek és sikerült világrekordot felállítaniuk, ugyanis a sportág történetében még sosem látott különbséggel 64–0-al múlták felül Dél-Koreát. Ha figyelembe vesszük, hogy 32 perces egy vízilabda mérkőzés, akkor bizony a magyar csajok percenként 2 gólt kellett szerezzenek. Ennél rosszabb folytatást nem is kívánhatunk a válogatottunk tagjainak.

A kép jól jellemzi a találkozót, ahogy Leimeter Dóra legyűri Oh Hi Dzsi-t, hasonlóan kerekedett felül a magyar csapat a koreain. MTI/Kovács Tamás

A kép jól jellemzi a találkozót, ahogy
Leimeter Dóra legyűri Oh Hi Dzsi-t, hasonlóan kerekedett felül a magyar csapat a koreain. MTI/Kovács Tamás