Siker

Egy formatervező hölgyé a Pro Arte Aranyérem

A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóját díjazták tehetsége és teljesítménye elismeréseként.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 1988-ban az egyetemisták és a főiskolások alkotókészségének kibontakoztatása, szaktudásának elmélyítése, a tehetség, az egyéni teljesítmények jobb megbecsülése és elismerése céljából Pro Scientia Aranyérem és Pro Arte Aranyérem, a tudományos diákköri tevékenységet folytató, középiskolás korban kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetést alapított.
Idén a Pro Arte Aranyérmet Pancsa Emese Zsuzsanna, Formatervező művész mesterszakos hallgatónak ítélték oda, aki többek között a Design nagyköveteként tevékenykedett, illetve iskolája nyílt napjain és az Educatio kiállításon, valamint számtalan szakmai eseményen is képviselte oktatási intézményét. A TEMPO elnevezésű projektje elnyerte az Építőművészet és Design tagozat 1. díját, illetve Rektori különdíjban is részesült. Az idei kaposvári versenyen püree projektje a Design tagozat 1. díját hozta el számára.

A Pro Arte Aranyéremes Pancsa Emese. Fotó: Maryia Pruzhanets.

A Pro Arte Aranyéremes Pancsa Emese. Fotó: Maryia Pruzhanets.

„Az elismerés annak a visszaigazolása, hogy amiken dolgozom, ahogyan igyekszem az eszközeimmel új megoldási javaslatok tenni, segíteni és inspirálni, ez az én utam!…Hálás vagyok azért a sok jó emberért, akiket az út során megismerhettem, a sok mentorért, akiket barátaimnak tudhatok. Ezt a kitüntetést együtt kaptuk! Köszönöm, hogy vagytok!” – mondta Pancsa Emese Zsuzsanna