Siker

Fél évszázad után újra magyar röplabdázó hölgyek az Unversiadén

1965 után szerepel ismét női röplabda válogatottunk az egyetemisták és főiskolások sportversenyén, akik győzelmekkel kezdték a tornát.

Úgy érezhették hazánkat képviselő fiatal hölgyek, hogy ha már ilyen sokáig távol maradt országunk válogatottja az Univerziádétól, akkor illik stílusosan visszatérni. Ez minden bizonnyal sikerült, hiszen a Nápolyban zajló világjátékokon első csoportmeccsüket 3:2-re nyerték Csehország ellen.

– Ez egy nagyon hosszú böjt volt a magyar női röplabdának, örülök, hogy sikeresen „debütáltunk” ismét. Nem lehet ennél szebb kezdést kívánni, mint hogy győzelemmel kezdtük a csoportot. Szoros volt a meccs, de az a legfontosabb, hogy az ötödik szettben mentálisan nagyon erős volt a gárda, a következő két napban is az a cél, hogy egy mentálisan erős gárda legyen a pályán, és akkor szerintem lehetnek jó reményeink – mondta Leiszt Máté, csapatvezető.

univers.röpi0

Fotók: MEFS/Varga Dávid

A folytatás is mesébe illő volt, Argentína legjobbjai következtek, akiket pedig 3-0-ra múltak felül a magyar hölgyek, akik két győzelmükkel közel állnak a továbbjutáshoz.

– Egy másodpercig sem volt kérdéses ma, hogy melyik csapat a jobb. Persze ehhez nagy köszönet illeti a stábot is, hogy a tegnapi ötszettes meccs után ilyen jól sikerült a lányok regenerációja. Ma végig csapatként küzdve kényszerítettük rá az akaratunkat az ellenfélre. Holnap a csoportgyőzelemért lépünk majd pályára Tajvan ellen – mondta Leiszt Máté szövetségi edző.

Fotók: MEFS/Varga Dávid

Fotók: MEFS/Varga Dávid