Siker

Bogaras tinédzser, aki a tücsköknek köszönheti erejét

Azt már hallottuk, hogy valaki elhagyta a húsevést, de azt még nem, hogy valaki a húst bogarakra cserélje az étrendjébe.

Az amerikai Sam, aki súlyemelő nagy elhatározásra jutott az elmúlt év októberében. Abbahagyta a húsevést, majd idén januárban teljesen vegán lett és minden állati eredetű élelmiszert kiiktatott az étrendjéből, kivéve a bogarakat. Az egyik kedvence a szöcskés burrito, ebédre gyakran eszik egy tál lencsét brokkolival, spárgával tücskökkel megbolondítva. Ha pedig a családdal grillezik a hátsó kertben, akkor hamburgerek és grillkolbászok helyett skorpiókat tesz a grillrácsra sülni, amelyeket hamburgerbe és tortillába pakol. Igazi finomságnak számít. Reggelire általában zabpelyhet eszik pirított tücsökkel, amelynek szerinte mogyorós aromája van. Mindehhez még hozzádob néhány epret és banánt. A fehérjeturmixba is tücsökport szór, amely egész egyszerűen porrá zúzott szöcskékből áll.

 

A fiatal sportember a húst lecserélte bogarakra az étrendjében, amitől dupla akkora teljesítményt tud nyújtani az edzőteremben. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A fiatal sportember a húst lecserélte bogarakra az étrendjében, amitől dupla akkora teljesítményt tud nyújtani az edzőteremben. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A több mint féléves bogárdiétája azonban meghozta az eredményt – tudatta a Daily Mail. Bevallása szerint soha nem érezte ennyire jól magát, pedig heti hat éjszakán át dolgozik. Az edzőteremben pedig ez idő alatt megkettőzte a súlyt, amelyet fel bír emelni. Tavaly októberben még csak 86 kg volt a teherbírása, amely mára már 150 kg az, amelyet felemel.

A bogarak iránt 2015-ben kezdett érdeklődni, amikor segített apjának egy online bogarakat árusító webbolt létrehozásában. Sok tanulmány elolvastak előtte a mezőgazdaság káros hatásairól és úgy döntöttek, hogy van piaca a bogárevésnek.

Ősztől egyetemre jár majd Sam és bizony magával kell vinnie bogarait, mert ott nincsenek felkészülve különleges étrendjére. De ilyen családi háttérrel nem lesz nehéz megoldani az utánpótlást.