Siker

A sikeres nő igazi titkai

A siker mindenkinek más jelent, de mégis ugyanazok minden fajta siker alkotóelemei.

Mi a siker? Kinek mi. Siker, ha klassz gyereket nevelünk, siker, ha teljesítjük az ultramaratont, de az is, ha támad egy betegség, és mi visszavágunk. Ahogy az is, ha jól készítünk el egy új receptet, ha szeretve vagyunk, és mi is tudunk szeretni. Vagy ha bekerülünk a legmenőbb üzletasszonyok közé. És minden nő egyetért azzal, hogy siker és öröm, ha megtaláljuk a lakáskulcsunkat a kapuban tétovázva, a térdünkön egyensúlyozott teli ridikülben. 

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

A SIKER NEM ÁLLAPOT, HANEM FOLYAMATOSAN TELJESÍTENDŐ FELADAT

„Sose mondtam, hogy hát nekem ez sincs, nekem az sincs. Azt mondtam: nekem ilyenem még nincs, de meg fogom szerezni.” (Tina Turner, a világsztár rocknagyi)

Az anyaság és a karrier a filmek szerint tökéletesen összeegyeztethető. A valóságban az a siker, ha a magánélet és a hivatás harmonikusan megfér egymással. Magyarországon a cégvezetők 32 százaléka nő. Ahol a vezetőségben nő is dolgozik, ott 25 százalékos a tőkemegtérülési mutató, ahol pedig csak férfi van, ott mindössze 9 százalék.

Fotó: iStock.com/ killerbayer

Fotó: iStock.com/ killerbayer

 

A siker 7 alkotóeleme:

· lelki béke;

· egészség és energia;

· jó emberi kapcsolatok;

· anyagi függetlenség;

· értelmes célok és eszmények;

· önismeret;

· önmegvalósítás (Forrás: Brian Tracy, Amerika és Nyugat-Európa legismertebb menedzseroktatója)


A világ 1826 dollármilliárdosa között csupán 197 nő van, vagyis a milliárdosok 11 százaléka nő

Az EU tagállamai között Svédország vezet, ahol a nők 69 százaléka dönt a munkába állás mellett, míg Spanyolországban ugyanez a mutató csak 33 százalék.

Szóval, hogy mi a siker? Vélhetően mindig az, amit mi annak élünk meg. Ami valószínűleg viszonylag ritkán függ dollármillióktól…