Siker

A gondtalan pillanatokért – 3 tipp, hogy ismét átéljük az önfeledt gyermekkort 50 felett

Léteznek olyan pillanatok, amikor még azok is szeretnének újra gyerekek lenni, akik amúgy nagyon jól érzik magukat felnőttként, és a világ összes kincséért sem mennének vissza a múltba. Felnőttként sok-sok teher nyomja a vállunkat, nyomasztanak a hétköznapok gondjai. Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy tudatosan újra előcsalogathatjuk a gondtalan gyermekkort. Egy-egy ilyen nap segíteni fog annak a felnőttnek is, akik épp vagyunk.

1. Fedezzük fel újra gyerekkorunk kedvenc ízeit

Ha szigorúak vagyunk, ma már semmi nem olyan ízű, mint régen. Még azok a termékek sem, amelyek akkor is léteztek és ma is léteznek. Azért ennél lehetünk megengedőbbek, ha arról van szó, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben: egy régi márka, egy gyerekkorra emlékeztető ebéd vagy édesség mosolyt csalhat az arcunkra. Ha a lábosban pattogtatott kukoricáért rajongtunk, akkor pattogtassunk magunknak otthon hasonlóan. Ha volt egy egyszerű édesség, amit a nagymamánk készített, akkor készítsük el magunknak – és az unokáinknak. Meséljünk nekik arról, milyen volt a mi gyermekkorunk.

Fotó: Unsplash/ Jennifer Pallian

Fotó: Unsplash/ Jennifer Pallian

2. Készítsünk üdvözlőlapot kézzel

Mikor kreatívkodtunk utoljára? És miért nem tesszük újra? Nem is kell hozzá sok minden, csak a háztartásban fellelhető eszközök – szaloncukor papírja, csipkés tortaalátét, ragasztó, némi fantázia és ötlet. Ezeket aztán feladhatjuk az újévi jókívánságainkkal. Óriási meglepetés lesz, ha a szeretteink hosszú idő után először postai képeslapot kapnak.

3. Tartsunk olvasónapot

Mikor volt olyan utoljára, hogy egész nap csak olvastunk? Hogy nem kellett ebédet főzni, házimunkát végezni, és ebéd helyett is csak a betűket faltuk? Ugye milyen jó lenne megint egy ilyen nap? Engedjük meg magunknak időről időre, váljunk újra gondtalan gyermekké, mert ezek a pillanatok, napok segítenek feltölteni azt a felnőttet is, akik vagyunk.