Siker

4 mondat, mely reményt ad a nehéz időkben

Néhány pozitív, optimista gondolat segít abban, hogy jobban szeressük magunkat és pozitívabban lássuk a világot.

A Pennsylvaniai Egyetem kutatói azt találták, hogy a pozitív megerősítések stimulálják az agy jutalmazási központját, így megkönnyítik és élvezetesebbé teszik azokat a pozitív változásokat, amelyeket szeretnénk elérni.

Hogyha beszélünk az érzéseinkről, egyre kevésbé tűnnek túlterhelőnek, zavarónak és ijesztőnek.

Amikor szavakkal is kifejezzük az érzéseinket, az segít, hogy jobban érezzük magunkat. Keressünk olyan embereket, akikben megbízunk, és akikkel beszélhetünk az érzéseinkről, akik támogatnak minket.

Aki el akar hordani egy hegyet, annak a kövek elhordásával kell kezdenie.

Minden nagy feladat kis lépésekkel kezdődik. Hogyha úgy érezzük, túl nagy falat valaminek az elvégzése, bontsuk kisebb lépésekre, és tegyük meg ezek közül az elsőt.

Fotó: iStock.com/JNemchinova

Fotó: iStock.com/JNemchinova

Amikor becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik; de gyakran olyan sokáig és olyan sajnálattal bámuljuk a zárt ajtót, hogy nem látjuk azt, amelyik megnyílt számunkra.

Ezt az idézetet Alexander Graham Bellnek tulajdonítják, és nap mint nap emlékeztethet minket arra, hogy lássuk meg a jót, ami akkor érkezik, amikor valami más véget ér az életünkben – magyarázza Fuller. Másszóval minden vég egy új kezdet, hogyha hajlandóak vagyunk megkeresni a nyitott ajtókat, és nem leragadni a zártnál.

Szeressünk magunkat abban a folyamatban, melyen keresztülmegyünk.

Ez a mondat abban segít, hogy megtanuljuk elfogadni önmagunkat és a helyzetünket akkor is, amikor nehéz tapasztalatokat élünk át, és jelen legyünk a kihívásokban akkor is, amikor épp nem kellemes.

Minden rendben lesz.

Ez az egyszerű és banális mondat arra világít rá, hogy bármennyi zavaró körülmény is legyen az életünkben, egyszer ezek el fognak múlni. Ráadásul abban is segít ez a mondat, hogy nézőpontot váltsunk. Ha aggódunk valami miatt, akkor ez a mondat segít abban, hogy megnyugodjunk.