Siker

Öt igaz emberi történet, ami simán filmbe illene

A legjobb filmeket mindig az élet írja. Semmilyen forgatókönyvíró nem tud olyan csavaros, megható, elképesztő történeteket kitalálni, mint amik a valódi életben esnek meg emberekkel. Ezekből mutatunk meg néhányat.

Az első történetünk a varázslatos freskóról szól. 2012-ben egy idős hölgy, Cecilia Giménez Spanyolországban restaurált egy freskót, ami Jézus Krisztust ábrázolja. A művet 1930-ban festette Elías García Martíne, és csodálatos volt, egészen addig, amíg Cecilia neki nem esett. A hölgy teljesen eltorzította az arcot, és az egész mű megváltozott. Mégis így lett igazán sikeres, évente több ezren érkeznek a spanyol településre csak azért, hogy személyesen is lássák az elfuserált freskót.

Életveszélyes kirándulás

Két amerikai lány, Jennifer Appel és Tasha Fuiava hajóval akartak eljutni Honoluluból Tahitire. Két kutyájukat is magukkal vitték, és az egész egy kedélyes, néhány hetes kirándulásnak indult. Aztán a rossz idő keserítette meg az életüket, illetve motorproblémáik is adódtak, de hajóztak tovább a vitorlák segítségével. Minden nap leadták a segélyhívásokat, de nem tudtak elég közel kerülni más hajókhoz vagy part menti állomásokhoz. Még cápák is megtámadták őket. A két lány összesen 5 hónapot töltött a vitorláson, rizst ettek meg zablisztet, a vizet pedig úgy tisztították maguknak. Tajvani halászok találtak rájuk több mint 500 mérföldre a japán partoktól, majd az amerikai haditengerészet mentette ki őket. Eddigre a lányok már felélték az összes készletüket, és minden reményüket elvesztették.

Árvaházból az olimpiára

Oksana egy ukrán árvaházba került röviddel a megszületése után, szülei elhagyták, mert a lábai nem voltak egyenlő hosszúak, ujjai összenőttek, és több is volt belőlük a kelleténél. Szegény kislányt nagyon sokat bántották az árvaházban, gyakran éheztették, verték. Végül a gyermeket Gay Masters szerette meg, két éven át küzdött, hogy örökbe fogadja, és magával vigye Amerikába. Sikerrel járt, Oksana végre szerető családba került, és szakértő orvosokhoz. A kislány mindkét lábát amputálni kellett, de ettől még a felépülés után édesanyja segített neki, hogy többféle sportot is kipróbáljon. Kiderült, hogy Oksana nemcsak kitartó, de tehetséges is biciklizésben, téli sportokban és evezésben, annyira, hogy bronzérmet szerzett a 2012-es londoni paralimpián. A lány másoknak is erőt ad történetével, teljes életet él, szerelme van, és boldog.

A vadon szava

A hetvenes években Kenneth Good antropológus a Venezuela déli részén élő Yanomami törzset tanulmányozta. Megtanulta a nyelvüket, és végül feleséget is a nép tagjai közül választott, Yarimát vette el. Az ifjú feleség Amerikába költözött férjével, és három gyermeket szült neki. Ám Yarima nagyon magányosnak érezte magát törzse tagjai nélkül, és amikor legidősebb fia, David ötéves lett, elhatározta, hogy visszatér az amazóniai dzsungelbe. Miután visszaköltözött, három gyermeke nagyon nehezen értette meg, miért tette ezt velük az édesanyjuk, miért hagyta el őket. David felnőve határozta el, hogy megkeresi az anyját, és többnapos utazás során sikerült is elérnie a törzset. 20 év után találkozott újra az édesanyjával, ami végül nagyon meghatóra sikeredett. David azóta is a törzset tanulmányozza.

Tönkretett hotelszoba

2001-ben a kanadai Nick Burchill egy egész hotelszobát rommá pusztított, amikor véletlenül beengedte a sirályokat. 17 évet kellett várnia, mire a hotel megbocsátott neki. Nick üzleti útján a Fairmont Empress Hotelben szállt meg Victoriában. A hely híres pepperonijáról, amit Nick barátai kérésére felhalmozott, hogy majd csomagként elküldi nekik. Az ételt meg akarta óvni a megromlástól, de nem volt hűtő a szobájában, ezért nyitva hagyta az ablakot, és alátette az ételes csomagot, majd pár órára távozott. Eközben a szagra sirályok kezdtek gyülekezni, akik végül az egész szobát telepotyogtatták. Amikor Nick ki akarta hessegetni őket, félelmükben mindent összetörtek, és még több ürülékkel szennyezték be a szobát. Az utolsó madárhoz Nick hozzávágta a cipőjét, ám az a madárral együtt kiesett az ablakon. Nick kimászott érte és visszaszerezte, majd egy hajszárítóval próbálta megszárítani, azt a cipőt kellett viselnie fontos üzleti vacsoráján. Talán mondanunk sem kell, hogy a hajszárító vizes lett, és az egész hotel biztosítékát levágta. Ezek után Nicket egy életre kitiltották a hotelból, de 17 évvel később írt nekik egy szívhez szóló bocsánatkérő levelet, mire újra megengedték neki, hogy megszálljon náluk.