Siker

10 + 1 dolog, amit a vonzó, magabiztos nők másképp csinálnak

A magabiztosság belülről fakad – és azt mondják, hogy az önbizalom, a magabiztosság az egyik legvonzóbb tulajdonsága egy nőnek. Sokan vagyunk sokfélék – a magabiztosság terén is különbözünk egymástól. De ne essünk kétségbe, ha éppen híján vagyunk neki, mert egy kis odafigyeléssel, tudatossággal közelebb kerülhetünk hozzá például úgy, hogy ellesünk egy-két jellemzőt tőlük: íme 10 + 1 dolog, amit a vonzó, magabiztos nők másképp csinálnak.

1. Figyelnek a belső boldogságukra

A jó közérzet az egyik legfontosabb alapja annak, hogy helyén legyen az önbizalmunk. Ahhoz, hogy magabiztosak legyünk abban, amit teszünk, elégedettnek kell lennünk önmagunkkal – magyarázzák a szakemberek.

2. Nem ítélkeznek

A magabiztos emberek nem ítélkeznek mások felett, mert tudják, hogy mindenki más tulajdonságokkal, más életmóddal rendelkezik. Nincs szükségük arra, hogy mások lekicsinylésével, kritizálásával érezzék jobban magukat.

Fotó: Pexels

Fotó: Pexels

3. Csak akkor mondanak igent, ha valamit valóban szeretnének

Vagyis tudnak nemet mondani és mondanak is, ha valami nem tetszik nekik, vagy nem tudják, nem szeretnék megcsinálni.

4. Többet hallgatnak, mint beszélnek

Nem beszélnek fölöslegesen. Nem érzik, hogy bizonygatniuk kellene bármit is a sok beszéddel. Inkább figyelik a többieket, hogy ők mit mondanak, aktívan hallgatnak, hogy tanuljanak, információt szerezzenek, fejlődjenek.

5. Határozottan beszélnek

Az olyasmi, mint a „nem vagyok biztos” vagy az „ööö” nem szerepel a mindennapi beszédükben. Határozottan beszélnek, mert tudják, hogy így tudnak a leginkább hatni másokra.

6. Kisebb győzelmekre törekszenek

Szeretik a kihívásokat, a versenyhelyzeteket még akkor is, hogy csak kisebb győzelemmel járnak. Ugyanis ezek a kisebb győzelmek is pozitívan hatnak az agyuk jutalomközpontjára tovább növelve a magabiztosságukat és önbizalmukat.

7. Rendszeresen sportolnak

Azok, akik rendszeresen végeznek valamilyen testmozgást legalább hetente kétszer, jobban érzik magukat, jobb a közérzetük, magabiztosabbak.

8. Mernek tévedni

Ha kiderül, hogy valamiben tévedtek, nem kezdik el bizonygatni, hogy máspedig az nem úgy van, hanem belátják, tanulnak a hibából és továbblépnek. Újraterveznek és folytatják a munkát, az életet.

Fotó: iStock.com/logoff

Fotó: iStock.com/logoff

9. Nem keresik mások figyelmét

Csinálják a dolgukat a legjobb tudásuk szerint. Nem feltűnősködnek, nem kérkednek azzal, amit elértek, amit tudnak, vagy amilyük van. Teszik a dolgukat, élik az életüket úgy, ahogy számukra az a legmegfelelőbb.

10. Megünneplik mások sikereit

A bizonytalan emberek sokszor igyekszenek ellopni mások sikereit, mások elől a reflektorfényt. A magabiztos emberek azonban éppen ellenkezőleg tesznek: őszintén örülnek mások sikereinek és együtt ünnepelnek velük.

11. Segítséget kérnek

Ha valami nem megy, megakadtak, kérdés merül fel bennük, nem félnek segítséget kérni másoktól. Ez segítheti az ő (előre)haladásukat és jó tanulási lehetőség a számukra.