Siker

Nyugdíjasan is életrevalók és vagányak

A nyugdíjba vonulás nem az aktív évek lezárását jelenti, csupán egy új, akár sokkal tartalmasabb fejezet kezdetét. Végre van időnk kiteljesedni, és olyan példaképektől tanulni, akik nem rettennek meg az idő múlásától.

Linda Rodintól például csak tanulnak a fiatalok. Hiába közelít a hetvenedik születésnapjához, az egyik legnagyobb stílusikonnak számít. Fiatalok és középkorúak is másolják, rengetegen követik a közösségi oldalakon. Linda korábban nagynevű stylistként dolgozott, tehát ért is ahhoz, amit csinál, sőt. Olyan sztárokat öltöztetett, mint Madonna. Visszavonulhatott volna, ha akar, de Linda most is ragyog, új ötletekkel áll elő, és aktívan modellkedik.

Tao Prichon-Lynch 100 évesen is jógát oktat

Igazi példakép, aki elmúlt 100 éves, mégis nemcsak jógázik, de oktatja is a sportot. Nem az érdekli, mit nem tud a kora miatt megcsinálni, hanem az, amit tud. Elképesztő életút vezetett idáig: Tao 19 évesen már tanította a jógát, de dolgozott modellként, majd Hollywoodban színésznőként, rendezőként is. Egy súlyosabb balesete után orvosai azt mondták, soha nem lesz már a régi, és mozgása erős korlátok közé szorul, de az asszony nem ismer lehetetlent. Azóta is vígan él, sportol, pozitívan szemléli az életet, és ő a világ legidősebb jógaoktatója.

Alicia Borras, az egykori szépségkirálynő

Manuel Perteg divattervező múzsája, az egykori spanyol szépségkirálynő és modell ma is ragyogóan szép. Miután nyugdíjba ment, intenzíven golfozni kezdett, ám 2015-ben sikerült visszacsábítani a divat világába. Alicia azóta is modellkedik időnként, kampányokhoz adja a nevét, és sokat tett azért, hogy a nyolcvanéves nőknek is kivívja az őket megillető helyet.