Siker

Miket érdemes csinálnunk lefekvés előtt, ha sikeresek akarunk lenni?

A siker kulcsa sokrétű, ami kemény munkával és sok kitartással jár. Nem is gondolnánk, hogy mennyi időt nem használunk ki az életünkből, amikor kreatívan és tudatosan építhetnénk az életünket és a karrierünket, aztán pedig panaszkodunk, hogy nem tudunk előrelépni. Nézzük, miket érdemes megtennünk a lefekvés előtti időszakban ahhoz, hogy sikereket érjünk el.

Tervezés

Reggel sok idő elmegy azzal, hogy rendszerezzük a fejünkben, mit is kéne csinálnunk, amitől könnyen káosz alakulhat ki nemcsak bennünk, de az egész napunkon. Épp ezért érdemes még alvás előtt átgondolni és lejegyezni, hogy mi az a három legfontosabb dolog, amit másnap muszáj elintéznünk. Ha ezeknek a kigondolásával megvagyunk, akkor reggel nem kell kapkodnunk, és sokkal gördülékenyebben tudjuk megoldani a ránk váró feladatokat.

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

„Elektronikastop”

Ha éjjelre bekapcsolva hagyjuk a telefonunkat, a laptopunkat és a további elektromos kütyüinket, akkor biztosan nem fogunk tudni tartalmasan pihenni, ráadásul akarva-akaratlanul is használni fogjuk őket, valószínűleg legnagyobbrészt teljesen feleslegesen. Ha pedig nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat, akkor másnap nem fogunk tudni teljesíteni, ami meg fog látszódni a munkánkon és a közérzetünkön is. Ha tehetjük, akkor alvás előtt mindenképpen kapcsoljuk ki az összes olyan dolgot, amik elvonhatják a figyelmünket a pihenésről.

Olvasás

Állítólag Bill Gates minden elvalvás előtt egy órát olvas, ráadásul egy tanulmány kimutatta, hogy aki napi legalább egy órát olvas, annak 68%-kal kevésbé lesz stresszes az élete. Olvassunk tehát könyvet vagy akár verseket, mindent, ami minőségi módon tartja működésben az agyunkat, ráadásul annak a kreatív részét stimulálja.