Siker

Ezektől a dolgoktól azonnal jobban érezzük magunkat

Néha elég egy-két egyszerű lépés is ahhoz, hogy jobb hangulatunk legyen, ami nem igényel nagy ráfordítást sem időben, sem anyagilag.

Gyakran a leghétköznapibb dolgok okozzák a legnagyobb örömet, hogy ha épp magunk alatt vagyunk. Akár egy egyszerű séta, egy jó könyv segíthet abban, hogy szebbnek lássuk a világot.

Vízpart

A vízpart sokaknak a kikapcsolódás szimbóluma. Víz mellett, legyen szó vízparti sétáról, tó melletti ücsörgésről, érezhetjük, hogy megnyugszunk, lecsendesednek a gondolataink. A kutatások is azt bizonyítják, hogy a víz boldoggá tesz minket. Egy 2010-es tanulmány szerint már az is csökkenti a streszszintet és boldogabbá teszi az embereket, hogy ha vízről készült képeket néznek. Persze azért a legjobb mégis az, hogy kimozdulunk, és jelen vagyunk a természetben.

Fotó:Unsplash/Nathália Bariani

Fotó: Unsplash/Nathália Bariani

Kisállatok közelében lenni

A kutyasétáltatás nemcsak remek alkalom egy kis testmozgásra és arra, hogy friss levegőt szívjunk, de növeli a boldogságszintünket is. Már az is jót tesz a kedélyünknek, hogy ha kisállatot tartunk: a házi kedvencek növelik az oxitocinszintet, amelytől az örömérzetünk is nő.

15 perces meditáció

A meditáció nagyon egyszerű, de annál hasznosabb gyakorlat. Egy 2008-as kutatásban a tudósok azt találták, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak azok, akik hetente legalább 5 nap alkalmanként 15–20 percet meditálnak. A meditációhoz semmilyen különleges eszközre nincs szükségünk, szinte bárhol, bármikor belevághatunk.

Könyvtárba menni

A könyvtár szintén nagyszerű kikapcsolódás lehet: elmerülhetünk a temérdek könyv és magazin világában, miközben csendes, nyugodt környezetben vagyunk. Tágíthatjuk az érdeklődési körünket, és akár egy új hobbi is felkeltheti az érdeklődésünket az ismeretterjesztő könyvek hatására.