Siker

Így űzzük el a vasárnapi mélabút és a közelgő hétfő miatti szorongást

Azt hihetnénk, hogy egyedi, miközben nagyon is sokan érzik feszültnek, idegesnek magukat vasárnaponként, különösen vasárnap délután a közelgő munkahét miatt. Egy másik csoport pedig a hét utolsó napját jellemző szomorkás érzés miatt érezheti magát a szokásosnál is magányosabbnak. Segítünk, hogy a vasárnap is a pihenésről és a feltöltődésről szóljon: így űzzük el a vasárnapi mélabút és a közelgő hétfő miatt szorongást.

És mi más lehetne megoldás erre, mint a sport? Most bizonyára sokan azt gondolják, „nehogy már erre is jó legyen…!”, pedig a szakemberek határozottan állítják, hogy így van. Sőt, azoknak, akik vasárnaponként feszültnek és magányosnak érzik magukat, azt javasolják, hogy eddzenek rendszeresen, hét közben is többször, de vasárnap mindenképp – így aktívan tölthetjük a hét utolsó napját, a mozgás pedig segíthet csökkenteni a másnap újból kezdődő munka miatti stresszt és szorongást.

fotó: Pexels/ CCO License

fotó: Pexels/ CCO License

Fontos, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. Vagyis az edzés ne valami kötelezően „letudandó” program legyen, hanem keressünk olyan sportágat, amihez éppen akkor kedvünk van. Elmehetünk futni, úszni, bringázni, túrázni, jógázhatunk, sétálhatunk egy nagyot – a hangsúly azon van, hogy kedvünket leljük a választott mozgásformában.

Ha még sincs kedvünk mozogni

Ha végképp nem tudjuk magunkat rávenni a mozgásra, akkor sincs minden elveszve, még mindig tudunk relaxálni, meditálni. Keressünk egy csendes helyet, de akár a közeli parkba is elsétálhatunk, üljünk le egy padra, vagy otthon találjunk magunknak egy olyan helyet, ahol nyugodtan lehetünk akár egy órán keresztül is a légzőgyakorlatunkkal, a gyertyákkal, a lágyan duruzsoló zenével.

Akár a mozgást, akár a meditációt választjuk megoldásként, a legjobb, ha a szabadban, a friss levegőn végezzük azt. Meglátjuk, hogy kitisztul a fejünk, és milyen megkönnyebbültek és energiával teltebbek lehetünk utána!