Siker

Így érezhetjük jobban magunkat a bőrünkben 5 egyszerű lépésben

Amikor arról van szó, hogyan érezhetjük jobban magunkat a bőrünkben, a legtöbb esetben az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás kerül előtérbe, no és a megfelelő mennyiségű alvás. Ez mind igaz, az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele a jó közérzetnek, viszont olykor előfordul, hogy nincs időnk edzeni, vagy valamiért mégsem tudjuk kialudni magunkat. Mi mást tehetünk még mindezek mellett? Mutatunk néhány szuper ötletet: így érezhetjük jobban magunkat a bőrünkben 5 egyszerű lépésben.

Ünnepeljük a testünket

Jusson eszünkbe mindennap, hogy milyen hálásak vagyunk a testünk miatt – ne is feltétlenül az alakunkra gondoljunk, sokkal inkább arra, hogy épségben, hogy egészségesek vagyunk. Valamint végiggondolhatjuk azt is, hogy ez a fantasztikus rendszer, a szervezetünk, mennyi mindent kibírt már életünk során, és mi minden vár még rá – vigyázzunk magunkra, mondjunk köszönetet a testünknek.

Fotó: pexels.com

Fotó: pexels.com

Módosítsuk a hozzállásunkat

Változtassunk a gondolkodásmódunkon – próbáljuk meg mindennek a szebb és jobb oldalát meglátni. Ne kritizáljunk mindent és mindenkit, legyünk kedvesek és türelmesek az emberekkel, legyünk hálásak a barátok és a családunk miatt. Irányítsuk az életünket és a gondolkodásunkat, legyünk tudatosak.

Kényeztessük az elménket

Ahogyan a testünket is szoktuk kényeztetni, úgy fontos, hogy a szellemünkkel is foglalkozzunk. Próbáljunk minél több olyan dolgot csinálni, ami örömet szerez a számunkra. Próbáljunk ki mindent, amiről tudjuk, hogy segít a kikapcsolódásban: például menjünk el jógázni, meditáljunk, vagy egyszerűen csak tartsunk néhány napos „digitális detoxot”, és legyünk offline üzemmódban.

Vegyük magunkat körbe jó emberekkel

A gondolkodásunk, a dolgokhoz való hozzállásunk megváltoztatása és a jó közérzet egyik fontos alapköve, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akik jó hatással lehetnek ránk. Kerüljük a mérgező (például irigy, rosszindulatú) embereket.

Mosolyogjunk sokat

Soha ne becsüljük le a mosoly erejét. Ne felejtsünk el sokat mosolyogni, mindennap, amikor csak tehetjük. Egyszerűen jobb lesz a kedvünk tőle, ráadásul másokra is pozitívan hathatunk.