Siker

Így támogathatja a tökéletesre való törekvés az egészségünket

Azt mondják, hogy azoknál, akik folyamatosan a tökéletességre törekszenek az élet minden területén, jellemzően gyakrabban jelentkeznek problémák a mentális és a fizikai egészségükkel. Hajlamosabbak lehetnek a szornogásra és a depresszióra, a magas vérnyomásra és a krónikus fájdalmakra, például a (migrénes) fejfájásra. Azonban ha megfelelően, a helyén kezeljük a tökéletességre való törekvésünket, az az egészségünk előnyére is válhat – mutatjuk is: így támogathatja a tökéletesre való törekvés az egészségünket.

A tökéletességre való törekvés egyik legnagyobb problémája, hogy az ember mindent túlgondol, túlelemez, ami miatt túlterheltté, aggodalmaskodóvá válhatunk – magyarázzák a szakemberek. Szerintük azonban létezik olyan módja a tökéletesre való törekvésnek, ami sokkal inkább támogathatja az egészségünket, mintsem ártana annak. Mutatjuk, hogyan!

Segíthet, hogy alkalmazkodóak és kitartóak legyünk

Amikor kitűzünk magunk elé egy célt és igyekszünk azt elérni, sokan hajlamosak ragaszkodni az elképzeléseikhez, amit akárhogy csavarnak, valahogy mégsem vezet sikerre. Azok azonban, akik a tökéletességre való törekvésben hajlamosak változtatni, alkalmazkodni, könnyebben és hamarabb sikereket érhetnek el.

Fotó: iStock.com/Poike

Fotó: iStock.com/Poike

Bátoríthat a céljaink elérésében

A tökéletességre való törekvés az egész életünkre kihathat, nemcsak a munkában, de a magánéletünkben, az életmódunkban is megmutatkozhat. A rendszeres sport és az egészséges étrend pedig minden bizonnyal jótékony hatással lehet az egészségünkre, a helyes öngondoskodás úgyszintén. Vagyis a tökéletesség elérése arra ösztönözhet, hogy az egészségünkre is maximálisan figyeljünk, ami jó dolog, nem igaz?

Segíthet elkerülni a stresszt

Meglepő lehet, hogy míg valaki a tökéleteset szeretné elérni, hogyhogy nem stresszel? Pedig egyszerű: nem engedhetik meg maguknak, hogy a stressz és az idegeskedés elterelje a figyelmüket a céljukról, ezért fontos a számukra, hogy elkerüljék azt. A stressz csökkentése, kiiktatása pedig hatékonyabbá teheti őket, ami sokkal inkább lehetővé teheti, hogy sikeresen elérjék a kitűzött céljaikat.