Siker

A legnépszerűbb hobbik 60 felett

Hogy ha szeretnénk sokáig fittek és fiatalosak maradni, akkor minden korban érdemes új kihívásokat keresnünk. Ennek részeként megtalálhatjuk azokat a tevékenységeket, amelyek nemcsak megmozgatnak testileg és lelkileg is, de kikapcsolnak és energiával töltenek fel. Ehhez adunk néhán ötletet.

Az egészséges életmódnak nemcsak a megfelelő étkezés és mozgás a része, hanem az is, hogy társasági életet éljünk, és olyan tevékenységeket folytassunk, amelyek örömöt okoznak. A hobbik és szabadidős tevékenységek segítenek legyőzni a magányt, és általuk ébren tarthatjuk a szellemi képességeinket.

Scrapbook

A scrapbook leginkább az emlékkönyvhöz hasonlít: gyűjthetjük benne az emlékeinket, ez emlékezetes eseményeket, rendezhetjük benne a kedvenc fotóinkat, lejegyezhetjük a kedvenc történeteinket, melyeket azután megmutathatunk a gyerekeinknek, unokáinknak – mindezt díszes köntösben, ízlésünk szerint dekorálva. Nemcsak az elkészítése mozgatja meg a kreativitásunkat, de minden alkalommal kellemes érzésekkel tölt el, amikor elővesszük.

unsplash.com/rawpixel

Fotó: unsplash.com/rawpixel

Kertészkedés

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van kertünk, érdemes kihasználnunk a rendelkezésünkre álló területet, melybe virágokat, zöldségeket ültethetünk. A kert tervezése szellemileg, a kert gondozása pedig fizikailag mozgat meg. A földdel és a növényekkel való kapcsolat segít abban, hogy relaxáljunk és ébren tartsuk a motoros képességeket.

Kirándulás

A kirándulás nagyszerű formája a testmozgásnak: erőnlétünktől függően választhatunk egyszerűbb és nehezebb utakat, miközben csodálatos tájakban gyönyörködhetünk, és élvezhetjük a természet terápiás hatásait. Nem muszáj, hogy túl megerőltető legyen, mégis érvényesülnek általa a mozgás pozitív hatásai. A kirándulás remek alkalmat ad arra, hogy új barátokat szerezzünk, illetve ápoljuk a kapcsolatot régi ismerőseinkkel.

Zene

Sosem késő elkezdeni zenét tanulni vagy új hangszeren játszani. A zene nemcsak a szellemi képességeinknek és a memóriánknak tesz jót, de jó hangulatba hoz, csökkenti a stresszt, és az érzelmeink feldolgozásában is sokat segít. Ha a zenetanulás annyira nem vonz minket, a zenehallgatás során még mindig részesülhetünk e művészeti ág áldásos hatásaiból.