Siker

Téves diétamítoszok, amik miatt nem sikerül a fogyás

Hányszor hallottuk már, hogy az egyik ismerősünk elhatározza, ő bizony most lefogy, mert hallott egy csodamódszert, aminek a segítségével minden felesleges kilótól megszabadulhat extrarövid idő alatt. Ám ezeknek a vége általában ugyanaz, sikertelenség. Ha ugyanis a fogyókúra nem életmódváltás, akkor nincs sok értelme az egésznek. Az interneten ráadásul rengeteg téves információ terjed a diétákról, hogy mit szabad, és mit nem…

Mértéktelen mozgás vagy nem fogyunk semmit!

Mindannyiunknak ismerős lehet az, amikor megvesszük a kondibérletet annak reményében, hogy pár hét alatt bombaformába jöjjünk. Úgy gondoljunk, hogy mindennap edzenünk kell, ráadásul jó sokat, hogy valóban eredményt érjünk el. Ez pedig téves elgondolás, ráadásul még edzőterembe sem feltétlenül kell mennünk ahhoz, hogy valóban formába jöjjünk. Elegendő ugyanis naponta 20 perc mozgás, amit jógával és különböző edzésvideókkal könnyedén meg tudunk oldani otthonunk kényelmében is, ráadásul teljesen ingyen.

Fotó: iStock.com/demaerre

Fotó: iStock.com/demaerre

Este 6 után tilos enni

Természetesen ha este 9-kor rendelünk pizzát vagy hamburgert, akkor nyilván nem fogunk fogyni, sőt. Ám ha egészséges nassolnivalót eszünk a pizza helyett, akkor ezt nyugodtan elfogyaszthatjuk este 6 után is, hiszen ettől még ugyanúgy tartjuk a diétánkat, és nem fognak felszaladni a plusz kilók. Arról pedig nem is beszélve, hogy ha nem nehéz étel elfogyasztása után fekszünk le aludni, akkor sokkal kipihentebben fogunk ébredni reggel, és nem fogjuk fáradtnak érezni magunkat a munkában.

Csak turmix

Néha elindul egy divathullám, hogy az ember fogyjon gyümölcsturmixszal, mindezt úgy, hogy emellett semmi mást nem ehet. Ez összességében semmiképpen nem tesz jót a szervezetünknek, ráadásul nem is tartható sokáig. Ha pedig letudtuk a kúrát, és visszatérünk a rossz szokásainkhoz, akkor ugyanúgy vissza fognak szaladni ránk a fölös kilók. Ehelyett próbáljuk meg azt, hogy egy étkezést helyettesítünk turmixszal, így nem fogja megterhelni a szervezetünket sem.