Siker

3 apróság, mellyel megkönnyíthetjük az életünket

A legtöbbünknek valószínűleg nem lenne kifogása az ellen, ha némi pluszidőt nyerne a hétköznapi rohanás közepette. De hogyan lehetne ezt megvalósítani? Lássunk néhány trükköt.

Talán elgondolkodtunk már azon, milyen nagy változtatásokkal reformálhatnánk meg az életünket, az igazság azonban az, hogy gyakran többre megyünk a kisebb lépésekkel, mint a radikális beavatkozásokkal. Néhány apró trükk segít abban, hogy szervezettebbek legyünk és időt spóroljunk.

Készítsünk iratkatalógust

Ha sok papírmunkával küzdünk, akkor érdemes katalogizálnunk őket, hogy megelőzzük a folytonos keresgélést. Vegyünk 31 darab mappát vagy átlátszó papírtokot, számozzuk meg őket 1-től 31-ig, és minden egyes iratot helyezzünk el benne attól függően, hogy a hónap melyik napján lesz rá szükségünk. Így mindennap elég csak az aznapi mappára rápillantani, hogy lássuk, van-e aznapra valamilyen papírmunka. Ezt az eszközt természetesen ugyanígy elkészíthetjük a számítógépen is.

unsplash.com/Andrew Pons

unsplash.com/Andrew Pons

1 percnyi természet

Kísérletek bizonyítják, hogy a természet látványa minden formában nagyon jó hatással van a kedélyállapotra és a koncentrációra. Szánjunk rá egy percet, hogy szemügyre vegyük a fákat útközben, nézzünk fel az égre ebédszünetben, vagy meditáljunk egy kicsit a folyóparton. A természet segítségével relaxálhatunk, és visszakapcsolódhatunk a középpontunkhoz. Ha épp nagyon nincs lehetőségünk kimozdulni, az is segít, hogyha természeti képeket nézegetünk.

Még előző este tervezzük meg a következő napot

Érdemes még előző nap megtervezni, illetve átfutni a következő napi programunkat, így lélekben is felkészülhetünk a teendőkre, és másnapra időt nyerünk azzal, hogy nem kapkodva, stresszelve, az utolsó pillanatban kell tervezgetnünk. Ha pedig hirtelen közbejön egy újabb teendő, tudni fogjuk, hogy mikorra tudjuk beilleszteni.