Siker

Így lehet stresszmentes a reggelünk 4 egyszerű lépés segítségével

Senki sem szereti a zavaros, rohanós, idegeskedős reggeleket. Nem csoda, hiszen az egész napunkra rányomhatja a bélyegét az, ahogyan elkezdjük. Nehéz utána lenyugodni, a napunkra koncentrálni, ha feszülten és bosszankodva kezdünk neki. Hogy ne így legyen, segítünk: így lehet stresszmentes a reggelünk 4 egyszerű lépés segítségével.

Ezek a rohanós, idegeskedéssel és stresszel teli reggelek azok, amikor fogalmunk sincs, hogy hol áll a fejünk, mit vettünk fel és hogy ittunk-e már kávét (rosszabb esetben arra sem emlékszünk, hogy mennyit). Még csak elaludni sem kell, de sokszor éppen ezzel kezdődik – nincs időnk reggelizni vagy a gyerekkel minőségben foglalkozni, mert sietünk a munkahelyünkre, ahol persze fogalmunk sincs, hogy hogyan kezdjünk hozzá a feladatainkhoz.

A szakemberek szerint szükségünk van a saját életünk ellenőrzésére, annak figyelemmel követésére és tudatos irányítására ahhoz, hogy könnyedebben tudjunk élni. És ez nemcsak a mentális, de a fizikai egészségünk megőrzése szempontjából is hasznos lehet. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget: így lehet stresszmentes a reggelünk 4 egyszerű lépés segítségével.

Fotó: iStock.com/Jevtic

Fotó: iStock.com/Jevtic

Keljünk korán

Akármilyen egyszerűen (és borzasztóan) hangzik, a korán kelés az egyik legfontosabb kulcsa a nyugodt reggeleknek és a valóban szép napoknak. A szakemberek szerint csökkenthetjük ezzel a szorongásunkat és növelhetjük a hatékonyságunkat. Ha több időnk van reggel elkészülni, nyugodtabban indulhat a napunk. Ilyenor akár 10–15 perc is nagyon sokat számít.

Ébredjünk lassan

Ajánlott szépen, nyugodtan felébredni, ne stresszeljük magunkat fölöslegesen azzal, hogy az órára pillantva ijedtünkben kipattanunk az ágyból, mert azzal máris ráléptünk a stresszel teli reggel felé vezető útra. Ébredjünk lassan, például egy lágy zenével a háttérben.

Kezdjük a napot a hármas szám bűvöletében

Körülbelül 10–15 perc az egész, mégis sokat jelenthet a szebb napindítás szempontjából, ha a következő módon indítjuk a napunkat:

  • adjunk hálát három dologért az életünkben,
  • gondoljunk három dologra, amire büszkék vagyunk az életünkben,
  • soroljunk fel három dolgot, amit szeretnénk elérni, amire vágyunk.

Kerüljük a közösségi oldalakat

Sokak első mozdulata reggel, hogy a kezükbe veszik az okostelefonjaikat és elkezdik böngészni ezeket az oldalakat. Hagyjuk ezt későbbre – sok időt vehet igénybe a reggelünkből, és minden bizonnyal semmiről nem maradunk le, ha csak délelőtt nézünk rá az idővonalunkra vagy válaszolunk a barátaink üzeneteire.